خواص خوراکی‌هاسبزی ها

خواص و مزاج قارچ خوراکی در طب سنتی

مصرف قارچ فقط در افرادی که دارای فعالیت سنگین بدنی بوده و هضم خوبی داشته باشند، مجاز می‌باشد.

در طب سنتی در خصوص خواص (مفید و مضر) و مزاج قارچ خوراکی این گونه آمده است:

  • دارای مزاج سرد و تر است.
  • پوست را روشن و ضد آکنه است.
  • دارای خواص ضد پیری است.
  • اختلالات پوستی را درمان می‌کند.
  • به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‎کند.
  • قارچ دیر هضم بوده و میزان سردی و رطوبت نسبتاً زیادی دارد لذا مصرف آن فقط در افرادی که دارای فعالیت سنگین بدنی بوده و هضم خوبی داشته باشند، مجاز می‌باشد.
  • مصرف آن برای افراد سرد مزاج، بیماران، کودکان و همچنین در سنین پیری ممنوع است.

مضرات زیاده‎ روی در مصرف قارچ خوراکی

  • قارچ تولید مایع لزج، بلغم و سودا را در خون و بدن افزایش می‌دهد و ازین طریق می‌تواند مقدمه بسیاری از بیماری‌ها از جمله سکته‌ها و انسدادهای عروق و کبد باشد.
  • زیاد خوردن آن موجب سکته، فلج، سنگینی زبان، تنگی مجرای ادرار، تنگی نفس و احتمالا موجب قطع شدن نسل می‌شود.
  • تولید نفخ می کند.
  • موجب انسداد مجاری می‌شود.
  • زیاده روی در مصرف آن درد معده و قولنج می‌‌آورد.
  • برای افرادی که معده ضعیف داشته و فعالیت بدنی کمی دارند، بسیار مضر است و احتمال سکته را افزایش می‌دهد.

موارد منع مصرف قارچ

مصرف قارچ که امروزه به عنوان یک ماده پروتئینی تمایل زیادی به مصرف آن وجود دارد در افراد مسن و دارای ضعف هضم و بدون فعالیت و افرادی که غلظت خون دارند توصیه نمی‌شود زیرا باعث ایجاد انسدادهایی در عروق و مجاری کبدی می‌شود و در صورت مصرف برای اصلاح آن باید متناسب با مزاج فرد از ادویه‌های گرم و لطیف کننده مثل فلفل، آویشن و غیره استفاده کرد.

مصلح قارچ چیست؟

عموماً توصیه می‌شود مصرف قارچ بسیار محدود شود و بهتر است در صورت تمایل به مصرف قارچ، آن را همراه با نمک و شوید، پخت و از آویشن، پونه، خردل، زنجبیل، فلفل، نمک، زیره، روغن کنجد و روغن زیتون در کنار آن استفاده کرد تا هم از ضررهای قارچ خوراکی کاسته شود و هم خواص و مزاج آن بهبود یابد.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن