خواص خوراکی‌هاریشه ها

خواص و مزاج سیر در طب سنتی

سیر ریشه‌ای مزاج گرم است که با پختن از گرمی و خشکی آن کاسته می‌شود

خواص و مزاج سیر در طب سنتی، بدین قرار است:

  • مزاج سیر گرم و خشک است.
  • سیر رقیق‌کننده خون، خشک‌کننده رطوبت معده و مفاصل است.
  • سیر ادرارآور، قاعده آور و سبب تعریق است.
  • خوردن سیر همراه سرکه جهت پاکسازی حلق و صوت، سرفه و تنگی نفس، فلج، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس و فراموشی مفید است.

خواص مصرف سیر در گرم مزاجان و سرد مزاجان

  •  در سرد مزاجان سبب تقویت قوای جنسی و ازدیاد منی می‌شود.
  • در گرم مزاجان برعکس بدلیل افزایش بیش از حد حرارت بدن باعث خشک شدن و کم شدن مایع جنسی می‌شود.

زیاده روی در مصرف سیر چه پیامدهایی را به دنبال دارد؟

  • زیاد خوردن سیر بدون رعایت مزاج و سن و فصل باعث سوختن خون می‌شود.
  • برای چشم و ریه و بواسیر مضر است.
  • افراط در مصرف سیر به دلیل نفاخ بودن آن می‌تواند سبب سردرد شود.

مصرف سیر برای چه افرادی مضر است؟

  • کسانی که با خوردن سیر خام دچار تپش قلب می‌شوند؛ که البته باید در مصرف سیر پخته هم احتیاط کنند و بهتر است در کنار سیر، در غذا رب انار شیرین مایل به ترش بریزند.
  • برای خانم‌های باردار
  • افراد مبتلا به حساسیت‌های پوستی

از چه طریق می‌توان از شدت عوارض و ضررهای سیر کاست؟

  • اگر سیر همراه با سرکه به صورت سیرترشی مصرف شود،عوارض آن کم می‌شود چون سردی سرکه، اوج مزاج گرمی سیر را می‌شکند و آن را متعادل می‌کند، از طرفی خواص سرکه نیز به آن اضافه می‌شود و خواص سیر دو چندان می‌گردد.
  • می‌توان سیر را با مصلحات آن مانند روغن یا کره گوسفند،گاو و بز، گشنیز، انار ترش و روغن بادام شیرین مصرف کرد.
  • شدت گرمی و خشکی سیر خام با پختن کم می‌شود.

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۱.۵ (۲ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1.5 (2 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن