توت های سیاه پرخاصیت
- مزاج آن در صورت شیرین بودن گرم و تر و اگر ترش باشد، از گرمی آن کاسته میشود.
- سرشار از فیبر و غنی از آنتی اکسیدانها (آنتوسیانین، کلروژنیک اسید و میریستین)، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K1، پتاسیم، آهن، منیزیم، فسفر، کلسیم، روی میباشد.
- ضدباکتری، ضدالتهاب بوده و در بهبودی سلامت دهان و لثه موثر است.
- ملین است و بهبودی عملکرد حافظه را منجر میشود.
- حفاظت از استخوان و بهبودی تراکم استخوان به سبب فولات، کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین کا از جمله خواص خوب آن است.
- این توتهای سیاه بهبودی عملکرد بینایی و سلامتی شبکیه و تنظیم فشارخون میشود.
- کم کالری است و به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
- خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش میدهد.
- حاوی ترکیباتی است که آنزیم تجزیه کننده کربوهیدرات در روده را مهار کرده و احتمال افزایش قند خون پس از مصرف کربوهیدرات ها در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
- مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در این توت، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده. خطر ابتلا به بیماریها و عفونت را کاهش میدهند.
- مقادیر بالای فیبر موجود در توت سیاه به بهبود حرکات روده کمک کرده و با افزایش حجم مدفوع برای پیشگیری و درمان یبوست مفید میباشد.
موارد منع مصرف
- افراد مبتلا به آلرژی به توت سیاه یا گرده درخت توت سیاه.
- افراد مبتلا به گاستریت و زخم و اسید معده (خصوصاً نوع ترش آن)

موارد مصرف
این توت را برای تهیه انواع دسر، کیک، پودینگ، شیره، شربت، مربا، مارمالاد، ژله، بستنی، کوکتل میوه، سالاد میوه، ماست یونانی و انواع اسموتی استفاده می کنند.
از برگ های درخت این توت، دمنوشی تهیه میکنند. که به کاهش فشار خون بالا و کاهش التهاب گلو کمک می کند.
برگ سالم گیاه به علاوه یک قاشق غذاخوری خردشده خشک آن، دمنوشی سرشار از فلانوئید است که با تنظیم ایمنی در کاهش التهاب و رفع اسهال توصیه شده است.