خوردن و آشامیدن

کمی نمک طبیعی بخورید !

آشنایی با خواص نمک طبیعی و تفاوت آن با نمک موجود در بازار یا همان نمک تصفیه شده

قبل و بعد از غذا کمی نمک طبیعی بخورید؛ نمک دارای مزاجی گرم و خشک است که می‌تواند رطوبت و سرمای معده را از بین ببرد. در نتیجه خوردن نمک، معده، غذا را بهتر هضم می‌کند. بهترین نمک، نمکی است که فرآیند شیمیایی روی آن انجام نشده باشد…

انواع نمک

نمک مانند آب یک رکن از ۳ رکن اصلی تشکیل دهنده کره زمین، جسم انسان و شیر مادر است. امروزه دو نوع نمک در دسترس مردم است:

۱. نمک موجود در بازار (کلرور سدیم)

۲. نمکی که از گذشته دور «نمک طعام» خوانده شده و در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما جایگاه ویژه‌ای داشته است.

از نمک در طول تاریخ همواره به نیکی یاد شده است و اگر امروزه بحث‌های ضد و نقیضی که در مورد نمک گفته می‌شود مرتبط به نوع اوّل، نمک موجود در بازار است.

عوارض ناشی از تغییر ماهیت و تصفیه نمک

  • براساس یک پروژه تحقیقاتی که بر روی برخی نمک‌ها در «دانشگاه تهران» انجام گرفته است، چنین نتیجه‌گیری می‌شود که براساس انجام یک سری تغییرات در ماهیت نمک، تأثیرات مثبت نمک به علت دستکاری کاملاً منفی گشته و زیان‌آور می‌شود.
  • برای مثال همان‌گونه که می‌دانیم نمک در طول تاریخ، عامل اُفت فشار بوده است، امّا امروزه بعد از اینکه نمک به نام تصفیه، داخل کارخانه نمک می‌شود، فشار خون را بالا می‌برد که علت اصلی آن، خارج کردن برخی عناصر بسیار مهم و کلیدی در نمک است.
  • برخی موارد این تحقیق در کتاب همکاران محترم فوق تخصص قلب به نام «بِران والد» ویرایش هشتم، صفحه ۱۱۱۴ چنین آمده است: وجود منیزیم (mg)، کلسیم (Ca) و پتاسیم (k) به اندازه کافی در غذای مصرفی، عامل کاهش خون به مقدار ۶/۴ میلی‌متر جیوه در افراد فشار خونی و مقدار ۵/۲ میلی‌متر جیوه در انسان‌های عادی است و مهم‌ترین این عناصر منیزیم (mg) است که مقدار آن در غذای مصرفی روزانه به حدی کم است که قابل ذکر نیست، اما در نمک طعام تصفیه نشده به وفور یافت می‌شود.
  • در تحقیقی که در دانشگاه تهران انجام شد نمک تصفیه نشده و دستکاری نشده یعنی «نمک دریا» (مانند نمک دریاچه ارومیه) حاوی اکثر ریز مغذی‌های لازم بدن از جمله روی، ید، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است.
  • در آخرین ویرایش‌های کتاب‌های مرجع بیماری های قلب و عروق جهت کنترل بهتر فشار خون به بیمار توصیه می‌شود رژیم حاوی کلسیم، منیزیم، پتاسیم فراوان مصرف نمایند.

جایگاه نمک در منظر پیامبر اسلام

  • رسول خدا(ص) فرمودند: «مَثَل من به اصحابم مانند مَثَل نمک به غذاست. همان طوری که امّت من» جز به واسطه من اصلاح نمی‌شوند غذا نیز بدون نمک اصلاح نمی‌پذیرد.
  • از دیدگاه رسول خدا(ص) نمک، اصلاح کننده غذاست و اگر در غذا ریخته نشود، آن غذا صالح نشده و فاسد است.
  • حضرت در حدیث دیگری می‌فرمایند: «هرکس قبل و بعد از هرچیز نمک بخورد خداوند سیصد و سی نوع بلا را که کمترینش جذام است از او برمی‌دارد.»

آنچه که باید در مورد نمک موجود در بازار یا همان کلرور سدیم بدانید!

  • متأسفانه امروزه نمک موجود در طبیعت را به اسم تصفیه به ترکیب کلر و سدیم تبدیل کرده و به آن ید اضافه می‌کنند و در واقع عناصر ارزشمند کلسیم، منیزیم و پتاسیم و روی را از آن جدا می‌کنند که قطعاً چنین ترکیبی جای نمک طعام را نمی‌گیرد، بلکه مصرف آن آسیب‌رسان نیز خواهد بود.
  • خصوصاً اینکه منیزیم آن را به صفر تقلیل می‌دهند. جالب است بدانید که دو عنصر پتاسیم و منیزیم از عناصر اصلی‌ای هستند که بدن به آن ها احتیاج بسیار دارد.

آنچه که باید در مورد نمک طبیعی (نمک طعام) بدانید!

  • نمک تصفیه و دستکاری نشده را نمک طبیعی یا نمک طعام می‌نامند، که از خواص بالایی برخوردار است.
  • توصیه به مصرف نمک طبیعی بعد از غذا نیز از معجزات کلام رسول خداست.
  • چهار مزه اصلی غذاها، شوری، تلخی، ترشی و شیرینی است. مصرف غذاهای ترش و شیرین و تلخ به دلیل ایجاد تغییرات شیمیایی در حفره دهان و دندان‌ها از عوامل فساد دندان‌ها هستند.
  • نمک طبیعی که از نظر شیمیایی PH خنثی (بافری) دارد، می‌تواند اثر اسیدی و قلیایی غذاهای شیرین و ترش را خنثی کرده و با غلبه بر هر نوع مزه دیگر از پوسیدگی دندان جلوگیری کند.
  • توصیه می‌شود بعد از خوردن هرچیزی حتماً مقدار کمی نمک طبیعی (همان‌قدر که بین انگشت سبابه و شصت قرار می‌گیرد) میل کنید.
  • نمنونه ای از نمک طعام یا نمک طبیعی، «نمک دریا» (مانند نمک دریاچه ارومیه) است که حاوی اکثر ریز مغذی‌های لازم بدن از جمله روی، ید، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است.
  • در ایران، نمک‌ «آران کاشان»، «دریاچه قم»، «فردوس مشهد» و چشمه‌های «طالقان» و «الموت» از بهترین انواع نمک طعام است که مخلوط آن ها حاوی بسیاری از ریز مغذی‌های ضروری بدن است.

آیا طبق باور عموم نمک دریا فاقد ید است؟

در پاسخ به این سوال بایستی گفت خیر، ید که از عناصر مهم و کلیدی در کارکرد غده تیروئید است به صورت ترکیبات یدور یا یدید و یدات در نمک دریا وجود دارد و بدن به اندازه نیاز از ید جذب کرده و مازاد آن دفع می‌شود.

روش نگهداری نمک دریا

  • نمک‌هایی که به روش صنعتی یددار می‌شوند باید در ظروف دربسته نگهداری شوند تا ید آن در محیط آزاد نشود
  •  در حالی که بهترین روش نگهداری نمک دریا که حاوی ید نیز هست قرار دادن آن در کیسه‌های کتانی و یا محفظه چوبی است که هوای آزاد به آن برسد تا ارزش غذایی آن به طور کامل حفظ شود.

خواص و مزاج نمک طبیعی یا نمک طعام

  • طبیعت نمک گرم و خشک است.
  • عدم مصرف نمک طعام سردی و تری را به بدن و خصوصاً مغز حاکم می‌کند و به دنبال آن علاوه بر بسیاری از بیماری‌های جسمی که به دلیل سردی و تری به بدن غلبه می‌کند بیماری‌های روانی مثل افسردگی و بی‌انگیزگی را بر فرد مسلّط می‌کند.
  • طبق آمار در جوامعی که مصرف نمک در آن‌ها خیلی کم است مثل «ژاپن»، به رغم برخورداری از سطح رفاهی مناسب آمار خودکشی بالاست.
  • نمک طبیعی از نظر منابع طب سنتی، برطرف کننده بلغم، سودا و صفراست.
  • خشک کننده و دفع کننده رطوبت و بازکننده انسداد است.
  • اصلاح کننده غذای سرد و نیکو کننده طعم غذا، سبزی‌ و گوشت است و باعث شفافیت پوست صورت شده، اشتها‌ آور می‌باشد.
  • از نمک طعام می‌توان برای ضدعفونی کردن سبزی، کاهو و میوه استفاده کرد.
  • از دیگر موارد استفاده نمک طعام می‌توان در مواد غذایی مانند تخم‌مرغ، خنثی‌سازی اثرات منفی بلغم در غذا را نام برد.
  • همچنین استنشاق روزانه محلول آب جوشیده سرد شده و نمک طعام از بسیاری از عفونت‌های گوش، حلق، بینی و سینوزیت جلوگیری می‌کند.
  • در هر گرم بزاق دهان انسان حداقل یکصدهزار میکروب وجود دارد؛ خصوصاً میکروب‌هایی که معده را آزرده می‌کنند که مصرف نمک طعام قبل از خوردن هرچیز باعث کاهش این میکروب‌ها می‌شود.
  • همچنین مزمزه کردن نمک قبل از غذا باعث ترشح بزاق شده، حفره دهان را برای جویدن و هضم بهتر غذا آماده می‌کند.
  • از نمک طعام می‌توان برای ضدعفونی کردن سبزیجات، میوه‌ها و کاهو استفاده کرد.
  • همچنین از نمک طعام به عنوان نرم کننده لباس و پرز گیرنده، می‌توان به روش زیر استفاده کرد: برای از بین بردن الکتریسیته ساکن لباس‌ها، بعد از شست‌و‌شو، آن ها را در آب نمک بخوابانید.

عدم مصرف نمک طعام چه پیامدی را به دنبال خواهد داشت؟

عدم مصرف نمک طعام یا همان نمک طبیعی به اندازه کافی، می‌تواند منجر به این بیماری‌ها شود:

آسم، بی‌اشتهایی، برخی سردردهای میگرنی، کندی رشد، تغییرات در نوار قلبی، مشکلات ماهیچه‌ای عصبی، تشنج، افسردگی، ضعف عضلانی، اسپاسم عضلانی، رعشه، سرگیجه، حرکت پرش مادرزادی، نرمی غضروفی (Chondromalasia)، اختلال در رشد به دنبال اختلالات غضروفی (Chodrodystroply)، در رفتگی رباط‌ها، بیماری‌های فک، حرکات تکراری غیر ارادی (تیک‌های عصبی)، سندروم تونل کارپال (CTS) یا چسبندگی در ناحیه مچ دست‌ها، ناباروری به علت تخمک‌گذاری ضعیف در زنان و اسپرم‌سازی ضعیف در مردان، کاهش قوه جنسی، کوتاه شدن استخوان‌های بلند ساق و بازو که منجر به کوتاهی قد می‌شود.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *