اگرچه تنوع غذاهایی که با گوشت و مرغ درست میشن بیشتر از غذاهای غیر گوشتیه ولی معمولاً افراد، به ویژه کسایی که رژیم دارند و یا گیاه خوار هستن، به دنبال یه غذای خوشمزه بدون گوشت و مرغ هستن، یکی از این موارد پلو گوجه یا دمی گوجه است.
پلو گوجه
پلو گوجه یا دمی گوجه از غذاهای ارزان و پر طرفدار رایج میباشد که پخت آن نیز بسیار ساده است. این غذا به صورتی است که هم می توان آن را به طور خیلی ساده پخت و هم می توان مواد بسیاری به آن اضافه کرد برای همین با مزاج بسیاری از افراد می تواند سازگار شود.
شما می توانید مواد لازم و دستور پخت این غذا را در ادامه ببینید.
مواد لازم
- برنج: ۲ پیمانه
- گوجه ی پوره شده یا ریز خرد شده: ۱.۵ پیمانه
- پیاز: ۱ عدد
- سیب زمینی کوچک: ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- کره یا روغن زیتون: به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زرچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت
- ابتدا کمی روغن را داخل قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید.
- پیاز را بشویید، پوست بکنید و آن را به صورت نگینی خرد کنید.
- سپس پیاز خرد شده را داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید.
- سیب زمینی ها را شسته و پوست بکنید. سپس آن ها را به صورت نگینی به اندازهی یک بند انگشت خرد کنید.(میتوانید سیب زمینی را حذف کنید).
- سپس بعد از آن که پیاز کمی سبک شد سیب زمینی های مکعبی خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید سیب زمینی ها با پیاز کمی سرخ شوند.
- نمک، فلفل، زردچوبه را به سیب زمینی و پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی دیگر آن ها را تفت دهید.
- رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید کمی تف داده شود تا طعم خامی رب از بین برود.

- گوجه ها را بشورید، پوست بکنید و داخل میکسر پوره کنید. می توانید آن ها را با چاقو نیز خرد کنید.
- گوجه ها را داخل قابلمه بریزید و به سایر مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- پس از آن که آب گوجه فرنگی کمی کشیده شد، برنجی را که از چند ساعت قبل خیس کرده اید داخل قابلمه بریزید.
- آب داخل قابلمه باید روی برنج را بگیرد و یک بند انگشت با سطح برنج فاصله داشته باشد.
- زمانی که آب برنج تقریبا تمام شد، روی در قابلمه را با دمکنی پوشانده و روی قابلمه بگذارید. حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
- دمی گوجه آماده است. آن را به همراه زیتون، سبزی و یا سیرترشی یا ترشی کبر نوش جان کنید.
- میتوانید از بادمجان نگینیشده هم در این ترکیب استفاده کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه دمی یا پلو گوجه
- وقتی آب برنج کمی کشیده شد، دو قاشق پر ماست را داخل دمپخت گوجه بریزید و هم بزنید. این کار طعم فوق العاده ای به کته گوجه خواهد داد.
- از روغن زیاد استفاده نکنید تا دمی گوجه بیش از حد چرب نشود.
- بیش از مقدار ذکر شده آب به دمی گوجه اضافه نکنید. اضافه کردن بیش از حد آب به دمی برنج باعث شفته شدن آن می شود.
- اگر برنج را زود برداشتید و هنوز خام بود، به اندازه ی یک فنجان آب جوش به برنج اضافه کنید و اجازه دهید تا مجددا با شعله ی ملایم دم بکشد.
- برای دم کشیدن بهتر کته کوجه می توانید از شعله پخش کن استفاده کنید.