آیا شما هم دارای معده سرد و رطوبی هستید؟ رژیم سه روزه آب و عسل (بدون حذف وعده غذایی) بهترین فرصت برای آن دسته از افرادی است که به دنبال بهبوده عملکرد سیستم گوارشی خود به ویژه معده (معده سرد و تر) هستند. پس برای آشنایی با این رژیم در ادامه با ما باشید:
منظور از سردی و رطوبت معده چیست؟
برای هضم مناسب و کامل غذا در معده نیاز به حرارت کافی غریزی داریم، اگر به دلایل مختلف این حرارات کاهش پیدا کند واکنشهای لازم در معده برای هضم غذا انجام نشده و معده ضعیف میشود و موجب افزایش اشتها و به تبع آن چاقی خواهد شد.
دلیل این امر، سبک زندگی ناسالم و پرخوری و بدخوری و بیتحرکی و مصرف زیاد سردیهاست که موجب ایجاد بلغم و سودا در معده میشود.
اگر سردی و رطوبت (بلغم) بر معده غلبه پیدا کند:
- تمایل به خوردن شیرینی
- حالت تهوع
- آروغ ترش
- نفخ شکم
- افزایش آب دهان به ویژه در زمان خواب
- سفیدی زبان و رنگ صورت
- سستی و بی حالی
- سفیدی ادرار
- و عدم تشنگی
- و تندی نبض در فرد ایجاد میشود.
مصرف غذاهای دیرهضم، درهم خوری، مصرف آب یخ و… غذاهای با طبع سرد هم موجب سوء هاضمه و سردی معده میشود.
چطور از سردی «معده» جلوگیری کرده یا آن را برطرف کنیم؟
اصلیترین راهکار برای جلوگیری از سردی معده اصلاح مزاج است.
- پس توجه به تعدیل مزاج، رعایت رژیم غذایی مناسب و جویدن غذا به مقدار کافی و محدودیت مصرف غذاهای سرد از عصر به بعد و … از موارد عمده جلوگیری از سردی معده است.
- البته هر فردی مزاج خاص خود را دارد و باید در خوردن غذاها، تعدیل مزاج رعایت شود.
- در این بین رژیم آب و عسل نیز میتواند مفید و کمک کننده باشد.

دستور رژیم آب و عسل ، ویژه معده سرد و رطوبی
«رژیم آب و عسل» یکی از روشهای کاربرد درمان با عسل است و بدین ترتیب میباشد:
به مدت سه روز، هیچ گونه غذای و میوه شیرین و همچنین خوراکی و نوشیدنی شیرین نخورید.
در عوض یک ربع الی نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل مرغوب را در یک لیوان آب حل کرده و ۴ الی ۵ قطره آبلیموی ترش تازه به آن اضافه کرده کرده و میل کنید.
تذکر:
- شربت آب و عسل را قبل از صبحانه، نهار و شام فقط به مدت ۳ روز میل کنید.
- در صورت تجویز و صلاحدید پزشک، میتوان این دستور را تکرار نمود.
- البته بهتر است بین دورهها، حداقل ۷ الی ۱۰ روز فاصله رعایت شود.

خواص عسل برای سیستم گوارش
عسل طبع گرم و خشکی را داراست که البته نوع عسل هم در تعیین مزاج آن دخیل است.- با توجه به طبع و کیفیتی که دارد از بین برنده سردی و رطوبت بیش از اندازه بدن و باعث گرم نگهداشتن قوای رئیسه بدن ( قلب، مغز، کبد) میشود.
- در بهبود عملکرد سیستم گوارشی، به ویژه معده (خصوصاً معده های سرد و رطوبی) اثرات ارزشمندی دارد که در درمان برخی از بیماریهای معده موثر است.
- در طب ایرانی، عسل را جلادهنده میدانند و لذا در عفونتهای معده نیز توصیه میشود.
البته فراموش نشود که
عسل برخلاف شکر، ویژگیهایی دارد که برای افرادی که حرارت بالایی دارند یا معده گرم و خشک دارند مشکل ساز میشود و این افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند.
- کلا مصرف عسل در سن بالاتر، به ویژه در مناطق سردسیر و در فصل زمستان مفیدتر است.
- هیچ کسی، حتی یک فرد سالم هم نباید در روز بیش از ۳ قاشق غذاخوری عسل بخورد (معادل ۷۰ گرم)، این بیشترین مقدار است.
منبع:
تیم محتوایی طبایع ( باسپاس از دکتر مرتضی مجاهدی و دکتر مژده فیروزی)