مواد لازم:
- آرد برنج یا برنج خرد کرده ۲۰۰ گرم
- سماق خشک نیم پیمانه
- گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
- سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع) یک کیلو
- پیاز درشت یک عدد
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه آش سماق باید توجه داشت، اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته میشود، ولی اگر خردهٔ برنج باشد، باید اول برنج را بار کنیم. برنج که پخت، سبزی را که قبلا شسته و خرد کردهایم در آن میریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزهتر میشود. سپس جداگانه گوشت را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و کوفتههایی به اندازه یک گردو از آن درست میکنیم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش میریزیم. وقتی که کوفتهها پخته شد، سماق را تمیز کرده، میشوییم و در آب خیس میکنیم. سماق باید یک ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچهای رد کرده و فشار میدهیم و آب سماق را که قرمز خوشرنگ است میگیریم. آب سماق را در آش ریخته و پیازی را که داشتیم نیز خرد کرده، سرخ میکنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و کمی برای روی آن نگه میداریم. آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین میکنیم. باید توجه داشته باشید که اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزید، بسیار خوشرنگ میشود.