خواص
- طبع این خورش به دلیل حضور عناصر گرم مانند بادام و گردو عناصر سرد مانند عناب ،رب انار نسبتا معتدل است.
- این خورش بسیار مقوی می باشد.
- مفید برای اختلالات جنسی و نازایی
- ضد بدخلقی
- دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی
- خواب آور
- آرام کننده اعصاب
- تقویت دستگاه هاضمه
مواد لازم
- گوشت گوسفندی چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- پیاز رنده شده ۱ عدد
- پیاز خلالی شده ۱ عدد
- بادام خام درسته پوست گرفته شده ۲۵۰ گرم
- عناب خیسانده شده ۱ پیمانه
- سیر له شده ۱حبه
- رب انار یا رب آلوچه ۳ قاشق غذاخوری
- لپه پخته شده ۱ پیمانه (در صورت دلخواه)
- شیره خرما یا انگور یا عسل بر اساس ذائقه
- گردو خرد شده ۱ پیمانه
- نمک،فلفل و زردچوبه مقداری
- نعنا خشک ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- ابتدا گوشت چرخ شده را به همراه پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل و زردچوبه و نعنا خشک خوب ورز دهید.به صورت گلوله هایی به اندازه گردو گرد کنید و در کمی روغن ارده کنجد یا کره حیوانی سرخ کنید و کنار بگذارید.
- پیاز خلالی شده را سرخ کرده تا عسلی شود و به آن نعنا خشک، سیر له شده، نمک و فلفل و زردچوبه، رب انار و شیره انگور، بادام پوست گرفته و عناب ها را اضافه کنید و تفت دهید. ۲ لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید کمی خورش قوام آید.
- بعد از نیم ساعت گردوی خرد شده را که کمی هم تفت داده اید اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید لپه پخته شده نیز اضافه کنید.
- بعد از کمی قل خوردن، گوشت های قلقلی را اضافه نمایید.
- طعم این خورش بسته به ذائقه شما می تواند ترش یا شیرین یا ملس باشد که با انواع رب ها (آلوچه، انار، زرشک، میوه نسترن، به، سیب و …) و شیره ها این طعم را تعدیل کرد. بعد از تعدیل طعم، اجازه دهید خورش جا بیفتد (با شعله کم).
- این خورش با برنج ساده سرو می شود.
منبع
سایت دکت روازاده
زهرا
سلام. ممنون. خورش جدیدی بود حتما امتحان میکنیم. کاش یک عکس از غذای پخته شده گذاشته بودید.