مواد لازم ماجون لامردی:
- سیاه دانه: ۳۳۰ گرم
- ارده: ۱ کیلو
- شکر: ۱ کیلو
- ادویه جات شامل زنجبیل (زنجفیل)، دارچین، هل (هیل)، زیره، رازیانه (راجونه) به مقدار لازم (البته مقدار رازیانه باید خیلی کم باشد.)
- توضیح: مقدار ارده و شکر همیشه باید سه برابر سیاه دانه باشد.
طرز تهیه ماجون:
۱- برای تهیه حلوای سیاه دانه لامرد ابتدا سیاه دانه را بو میدهیم. بر روی چراغ گاز گذاشته و گرم میکنیم تا بوی آن فضای خانه را بپیچاند.
۲- پس از بو دادن سیاه دانه آن را به هاون برقی (مکینه دوا ههری) یا با هاون دستی (آندسّه) نرم میکنیم. به اندازهای فعالیت میکنیم که روغن سیاه دانه پیدا گردد و به اصطلاح عرق کند.
۳- یک دیگ با کمی پر آب میکنیم و روی چاله یا چراغ گاز میگذاریم و سیاه دانهها را درون آن میریزیم این برای این منظور است که دانههای به هم چسبیده سیاه دانهها از هم جدا گردند.
۴- حال همین سیاه دانهها را الک میکنیم (وایپلایم) بعد آنهایی که از الک رد میشوند باید در دیگ بگذاریم
۵- حال دوباره روی آتش میگذاریم. تا خوب جوش بخورد.
نکته کلیدی: در این حالت باید همواره با قاشق توی سیاه دانهها بکشیم تا مبادا ته آن بگیرد.
۶- بعد که خوب جوش خود و سه تا کوچه آن ورتر فهمیدن شما دارید ماجون درست میکنید .(ازبس که بوی خوش و مطبوعی دارد) شکر را به آن اضافه میکنید.
۷- بعد صبر میکنیم تا خوب غلیظ گردد (مشت واوو) حال باید ارده وراوی را به غذا اضافه کنید. بعد خوب بهم بزنید
۸- حال نوبت ادویه جات میباشد همه ادویه جات بالا را به غذا اضافه کنید. باز هم تأکید میکنم (پَر گوشتون بو) رازیانه را خیلی کم میریزیم.
۹- همینجور باید با قاشق کاری کنیم که خوب مخلوط گردند صبر میکنیم تا خوب روغن بالا بیاورد بعد که روغن بالا آورد غذای شما آماده است.
خارجی
چه ذوکی داره لامرزیش پیذا کنی. بینم ۱۰۰گرم سیاه دونی خارجی چکه توش در میا. دیمون دم دس نوی. او تکیی که گفتی واپلاومش اصلا یازم نیا دیمون میکرز. میریم تو کارش فوقش ۱۰دلاری خرج امتحانشن.
مینا حیدری
دست زن خالو لامردی درد نکنه دستورش عالی بید