خواص خوراکی‌هاسبزی ها

خواص و مزاج نعنا (نعناع) در طب سنتی

نعناع رفع کننده سردردهای سرد, مقوی قلب، ضد نفخ و نشاط آور است.

در خصوص خواص و مزاج نعنا (نعناع) در طب سنتی آمده است که:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • گرمی نعنا قابل توجه است لذا مصرف آن می‌بایست با ملاحظه مزاج شخص صورت گیرد.
  • در سرد مزاج‌ها باعث تأمین حرارت مورد نیاز بدن می‌شود.
  • تحلیل برنده رطوبات بدن است و بلغم را نیز دفع می‌کند.
  • مالیدن روغن نعناع بر پیشانی سردردهای ناشی از سردی را از بین می‌برد.
  • مقوی معده و کم کننده عمل هضم است. (بخصوص عرق نعنا).
  • نعناع رفع کننده سردردهای سرد, مقوی قلب و نشاط آور است.
  • جویدن نعناع تازه یا خشک آن دندان درد را تسکین می‌بخشد.
  • خون غلیظ را رقیق می‌کند (در گرم مزاج‌ها باعث سوختن خون و غلیظ تر شدن آن می‌شود).
  • آشامیدن شربت نعناع برای رفع درد سینه و پهلو بسیار مفید است. بهتر است نعناع را با آب گرم و نبات مخلوط و گرم مصرف نمود.
  • آشامیدن عصاره نعناع در تنقیه فضولات و دفع رطوبت‌های ریه و مجاری تنفسی مفید است.
  • نعناع حتی در بهبود بیماری‌های ریوی از جمله سل نیز موثر است.
  • جوشانده آن همراه با پرسیاوشان برای تقویت معده، ‌از بین بردن باد معده و آروغ، کولیت و دفع اقسام کرم شکم تاثیر بسزایی دارد.
  • نشاط آور، اشتها آور و تقویت کننده قلب می‌باشد.
  • خوردن دو سه شاخه از نعناع با آب انار ترش موجب تسکین سکسکه، تهوع، استفراغ و سوء هاضمه می‌شود.
  • کم خوردن نعناع باعث از بین رفتن نفخ و زیاده‌روی در خوردن آن باعث ایجاد نفخ می‌شود.

عوارض مصرف زیاد نعناع در طب سنتی

  • زیاده‌روی در خوردن نعناع، باعث خارش گلو و نفخ می‌گردد.
  • مصرف افراطی آن ممکن است سبب التهاب معده شود.
  • مصرف زیاد نعناع باعث تشدید گرمی بدن و حالت تهوع، سردرد و … می‌شود.
  • زیاده روی در مصرف نعناع، برای اعصاب زیان آور است و برای برطرف کردن ضرر آن بهتر است با سرکه و ترشی‌ها و لبنیات مصرف شود.

مصرف نعناع برای چه افرادی مضر است؟

  • نعناع سست کننده فم(دهانه) معده است و برای کسانی که فم معده آن‌ها سست یا بواسطه سستی دهانه معده ترش می کنند مضر است.
  • مصرف آن در افراد گرم مزاج و آب و هوای گرم توصیه نمی شود و باعث افزایش گرمی بدن و حالت تهوع می‌شود و ممکن است سردردهای نوع گرم را تشدید کند.

مصلح نعنا چیست؟

کرفس، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج نعنا (نعناع) است.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن