در این فیلم آموزشی طب سنتی، جناب آقای دکتر ناصر رضاییپور، پزشک و متخصص طب ایرانی در برنامه پیام تندرستی به موضوع خرما یا زولبیا، روزه اولی ها و سالمندان می پردازند.
خرما خوردنی مقوی و خوبی است که حضور پررنگی هم در سفرههای رمضانی دارد. طبیعت خرما، گرم و تر است؛ خون خوبی تولید میکند و بسیاری از مواد مورد نیاز بدن را تأمین مینماید.
زولبیا و بامیه در این سالها به نوعی سنت رمضانی ایرانیها تبدیل شده است. بهتر است زولبیا و بامیه، جهت رفع هوس و به میزان کم، 2-1 ساعت پس از افطار خورده شود چون شیرینی زیاد در وعده سحری، ممکن است موجب اُفت قند خون در ساعات اولیه روز شود.
روزه اولیها دقت کنند مهمترین نگرانی بیشتر مردم در روزهداری، بهویژه در نوجوانان، کاهش حرارت و رطوبت سرشتی بدن و ایجاد ضعف و بیماری است.
بهویژه نوجوانان، باید از مصرف زیاد غذاهای دارای طبع گرم و خشک پرهیزنمایند، از این رو اکتفا کردن به موادی مانند عسل یا خرما در وعده سحر، قابلتوصیه نیست و این خوراکیها لازم است با غذاهایی مصرف شوند که این گرمی و خشکی را تعدیلکنند که در این مورد میتوان شیر را توصیه کرد.
نوشیدن شربت عرق بیدمشک و گلاب، شربت خاکشیر، زرشک، عناب، زردآلو، ریواس، آلبالو و… با فاصله حدود یک ساعت از غذای اصلی در وعدههای سحری و افطاری و همچنین خوردن کاهو و سکنجبین نیز برای عموم مردم و به ویژه جوانان، بسیار مناسب است.
سالمندان روزهدار، در این روزها باید به دنبال تأمین انرژی با غذاهای مقوی و کمحجم و برطرفکردن یبوستهای احتمالی باشند. این هدف با کاهش مصرف شوریها و ترشیها و مصرف غذاهایی که به اعتدال نزدیکاند و تریبخشی مناسبی دارند، چون بادام و فرنی و حریره و شیربادام، سوپ با گوشت مرغ جوان و هویج و آلوبخارا، انگور، انجیر، گلابی، زردآلو و مویز تأمین میشود .
همچنین توصیهمیکنیم سالمندان عزیز، خواب میانروز داشته باشند و شبها پیش از خواب، یک قطره روغن بادام شیرین در بینی بچکانند و از مشت و مال بدن با روغن بادام یا بنفشه هم غافل نشوند.
مشاهده سایر فیلم های آموزشی
برای مشاهده کلیپ ها و فیلم های آموزشی طب سنتی به صفحه تلویزیون طبایع (لینک) مراجعه کنید.