خونریزی در زمانهای مختلف بارداری دارای دلایل گوناگونی است که برخی بسیار مهم و خطرناک بوده و جان جنین و یا مادر در آنها به خطر میافتد و برخی دیگر خطر شدیدی نداشته و کنترل میشوند.
«زرده تخم مرغ» قابض است، یعنی با قبض خود، میتواند برای کاهش انواع خونریزیها از آن استفاده کرد. این خاصیت زرده، در همه روشهای پخت آن وجود دارد، ولی بعضی روشهای پخت، برای بعضی افراد مناسبتر هستند. در ادامه با این روشها آشنا میشویم:
روشهای پخت تخم مرغ در بارداری
1) زرده (عسلی) تخم مرغ، بهترین غذای توصیه شده برای تقویت عمومی یا در خانمها یا بانوان باردار دچار ضعف هاضمه است.
2) یکی از روشهای افزایش قبض زرده تخم مرغ این است که زرده جدا شده از تخم مرع را در آب و سرکه بجوشانیم.
3) در نهایت این که اگر بخواهیم از تخم مرغ به عنوان به عنوان بندآورنده خونریزی استفاده کنیم، طبخ خاگینه از همه روشها موثر است. که پیشنهاد ما، تهیه خاگینه، بدون آرد و به همراه شیره انگور است.
توجه توجه!!!
البته به دلیل وجود مشکلات گوارشی، در اوایل بارداری، تحمل خاگینه شیره، برای برخی از بیماران دشوار است. بنابراین خاگینه برای کاهش خونریزی و تقویت عمومی خانم بارداری که مشکل معده ندارد، مناسبتر است.
طرز تهیه خاگینه شیره برای کاهش یا بندآوردن خونریزی بارداری
خاگینه شیره را بدین صورت میتوانید تهیه کنید:
- یک قاشق مرباخوری (6 گرم) کره حیوانی گاوی در تابه ذوب شود.
- یک عدد تخم مرغ رسمی، با دوقاشق سوپخوری (25) گرم شیره انگور و اندکی نمک کاملاً زده و در تابه ریخته شود.
- پس از بسته شدن یک طرف تخم مرغ، بریده و برگردانده شود.
- غذای حاصل را میتوان به تنهایی یا با مقداری نان سنگک برشته یا تافتون میل کرد.
آیا راسته که میگن خانمهای باردار، نباید تخم مرغ عسلی بخورند؟
طبق توصیههای تغذیه مدرن، مصرف خام تخم مرغ، خطر مسمومیت غذایی با سالمونلا انتریتیدیس را دارد.
- طبق تحقیقات، در 20000 تخم مرغ تجاری، ممکن است 1 تخم مرغ، حاوی این باکتری باشد.
- بنابراین خطر رخداد مسمومیت ناشی از تخم مرغهای سالم و با نگهداری مناسب، بسیار کم است؛ مثلاً در کسی که هر روز تخم مرغ میخورد، هر 55 سال یکبار، با یک تخم مرغ آلوده روبرو میشود.
- از طرفی احتمال وجود سالمونلا، بیشتر از همه بر روی پوسته تخم مرغ و سپس سفیده آن است.
- و طبق بروشورهای انجمن تخم مرغ آمریکا، مصرف تخم مرغ با زرده نیم بند عسلی، خطر سالمونلا ندارد.
- زمانی که سفیده تخم مرغ کاملاً سفت شود و زرده تخم مرغ نیز مقداری بسته شود، باعث از بین رفتن هر گونه باکتری بالقوه سالمونلا در تخم مرغ میشود.
- توجه! پس حتی مصرف زرده خام در شیر هم در بارداری خطرناک است و برای رفع احتمالی این باکتری زرده باید حتماً کمی حرارت دیده و نیم بند شود.
پس در نتیجه:
برای تهیه مناسب تخم مرغ با زرده نیم بند، باید آن را به آهستگی در آب، نیم جوش کرد تا هیچ سفیدهای به فرم مایع باقی نماند و زرده شروع به سفت شدن کند.
در متون طب ایرانی نیز تاکید بر بسته شدن کامل سفیده و نیم بند شدن زرده آن، شده است.
منبع: با سپاس از دکتر فاطمه مرادی