متأسفانه در جامعه باورها و شایعات غلط طبی زیادی در میان توده مردم، رواج یافته است که با آنچه در منابع طب سنتی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها ذکر شده، در تضاد است، از این رو ما قصد داریم، هر هفته یکی از این باورها و شایعات را در سایت طبایع، مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم:
باور غلط طبی (4)
قارچ غنی از پروتئین گیاهی است و میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز باشد
بررسی و تحلیل از منظر طب سنتی
از باورهای غلط طبی این است که قارچ یک منبع پروتئینی گیاهی بوده و با توجه به اینکه گوشت قرمز گران شده، توصیه میشود قارچ را جایگزین آن کنیم. در حالی که قارچ تازه، حدود 90 درصد یا حتی بیشتر آب دارد و بنابراین میزان پروتئین، چربی و کالری آن بسیار ناچیز است و از طرفی یک خوردنی بدهضم، غلیظ کننده خون و مولد سوداست که مصرف مستمر آن به جای گوشت یا همراه با گوشت در همه افراد و در همه سنین توصیه نمیشود.
قارچ یک خوراکی با مزاج سرد و تر است، که علاوه بر فوایدی که دارد، مضرات خاص خود را نیز دارا میباشد و مصرف مدام و همیشگی آن توصیه نمیگردد و در هنگام مصرف، برای اصلاح آن باید متناسب با مزاج فرد از ادویههای گرم و لطیف کننده مثل فلفل، آویشن و غیره استفاده کرد.
کمی درباره قارچ بیشتر بدانیم…
در منابع طب ایرانی، قارچ با نامهای کماة یا سماروغ آمده و به عنوان خوردنی بدهضم و غلیظ کننده (مغلظ) خون و مولد سودا برشمرده شده است.
مصرف قارچ به علت هضم دشوار آن برای افراد سالخورده، زنان باردار و شیرده و مبتلایان به ناراحتیهای گوارشی اصلاً مناسب نیست، زیرا باعث ایجاد انسدادهایی در عروق و مجاری کبدی میشود.
همچنین مصرف زیاد قارچ برای افراد مبتلا به اختلالات کلیه و درد مفاصل و افرادی که اسیداوریک بالا، نقرس، کبدچرب و کولیت روده دارند، مضر است چون باعث تشدید بیماری آنها میگردد.
آخرین نکته و مهمترین نکته این است که از دیدگاه طب ایرانی، بدترین نحوه مصرف قارچ، مصرف همزمان آن با گوشت به علت ایجاد اختلال در هضم است که متاسفانه شیوع زیادی نیز در جامعه دارد.