درباره کتاب الاغذیه و الاشربه
کتاب الاغذیه و الاشربه اثر نجیب الدین سمرقندی (متوفی 618 ق)، دانشنامه جامعی در زمینه طب تغذیه که حاوی اطلاعات بیش از 500 مورد ماده غذایی، نوشیدنی و مواد معطر متفاوت است.
آشنایی با محتوای کتاب الاغذیه و الاشربه
با توجه به تعداد 53 نسخه خطی شناخته شده، احتمالا این اثر شایعترین کتاب عربی پیشامدرن درباره علوم تغذیه است. یولیانا مولر در کتاب غذاها در طب اسلامی، با ملاحظه تقریباً تمام نسخههای خطی شناختهشده کتاب، همراه با یک ترجمه آلمانی از متن، نسخهای نقادانه از این کتاب به دست میدهد.
فصلهای ناظر به تاریخ متنی و فرهنگیِ این اثر، دانشنامه غذایی سمرقندی را با متون عربی دیگر در زمینهی علوم تغذیه مقایسه و تاریخ منابع الهامبخش به کتاب غذاها و نوشیدنیها را معرفی میکند. این دانشنامه را میتوان به عنوان آخرین رساله اصلی عربی در مبحث تغذیه در شرق اسلامی تلقی کرد.


