سفید شدن زودرس موها یکی از نگرانیهای رایج است. در طب سنتی، راهکارهای مختلفی برای تقویت پیاز مو، کاهش روند سفید شدن مو و حتی تیرهتر شدن موهای سفید پیشنهاد میشود. در ادامه با مؤثرترین روشها و تغذیه مناسب برای جلوگیری از سفیدی مو آشنا شوید.
راهکارهای طبیعی برای پیشگیری و درمان سفیدی مو
1. استفاده از روغن سیاهدانه (شونیز)
روغن سیاهدانه اصل را هفتهای ۱ تا ۲ بار، چند ساعت قبل از حمام روی پوست سر و ساقهی موها ماساژ دهید.
این روغن به تقویت فولیکول مو و کاهش روند سفید شدن کمک میکند.
2. مصرف هلیله سیاه
هلیله سیاه یکی از مهمترین مواد گیاهی برای تقویت مو محسوب میشود.
طرز تهیه و مصرف:
هلیله سیاه را پودر کنید.
با گلاب مخلوط کرده و به صورت خمیر درآورید.
خمیر را به صورت گلولههایی به اندازهی نخود بسازید.
گلولهها را در آرد گندم بغلتانید و بگذارید خشک شوند.
هر شب ۲ تا ۳ عدد مصرف کنید و مصرف آن را ادامه دهید.
3. ضماد گیاهی برای تقویت مو
مواد لازم:
گل شقایق: ۷ مثقال
آمله مقشر: ۳.۵ مثقال
پوست باقلای تازه: ۳.۵ مثقال
سرکه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
مواد را آسیاب و خمیر کنید.
به آرامی با سرکه مخلوط کنید تا حالت خمیری بگیرد.
مخلوط را ۲۰ روز در آفتاب بگذارید و در این مدت چند بار سرکه اضافه کنید.
پس از آماده شدن، آن را روی پوست سر بهصورت ضماد قرار دهید.
4. دود برگ درخت مو
استنشاق آرام دود برگ مو و تماس ملایم آن با موها در طب سنتی مفید دانسته شده است.
5. جوشانده چلتوک برنج
مصرف روزانه یک لیوان از جوشانده چلتوک (بهجز برای زنان باردار) توصیه میشود.
طرز تهیه:
۲ لیوان آب + ۳ قاشق سرپر چلتوک
بجوشانید تا نیمی از آب باقی بماند.
صاف کرده و روزانه میل کنید.
6. مصرف سیر و ترکیب سیاهدانه و عسل (کد ۱۱۸)
این ترکیبات به تقویت ریشه مو و کاهش سفید شدن کمک میکنند.
تغذیه مناسب برای جلوگیری از سفیدی مو
مواد غذایی مفید
مواد زیر در تقویت مو و بهبود رنگ طبیعی آن مؤثرند:
لبنیات مناسب
پنیر کهنه
صیفیجات
بادمجان
فلفل سبز
میوهها
انبه، به، زیتون، نارگیل
ریشهها
چغندر، پیاز، سیر، کلم قمری، موسیر
حبوبات
جو دوسر
لپه
نخود
برنج کتهای
سبزیها
پونه، نعناع، جعفری، ریحان، مرزه، ترخون، شنبلیله، تره، کرفس، گزنه، مارچوبه، شاتره، کلمهای تابستانی، برگ چغندر و …
گوشتها
آهو، اردک، بلدرچین، کبوتر، شترمرغ، شتر، خروس، گنجشک و دل گوسفند
مغزها
بادام هندی، بادام تلخ، بادام کوهی، پسته و پسته کوهی، فندق، گردو، چلغوز
ادویهها
سیاهدانه، آویشن، دارچین، زنجبیل، زعفران، اسپند، زیره، زنیان، هل، نمک و …
متفرقه
روغن زیتون، شیره خرما، عسل، شکر سفید یا سرخ، عرق بهارنارنج، شیر شتر
خوراکیهایی که باید پرهیز کنید
موارد زیر در طب سنتی میتوانند باعث تشدید سفیدی مو شوند:
غذاهای با طبع بسیار گرم
ادویهجات تند
شکلات و کاکائو
سس مایونز
مواد غذایی مفید برای افراد با طبع گرم
اگر طبع شما گرم است، غذاهای زیر برای جلوگیری از سفید شدن مو توصیه میشود:
گوشتها
انواع ماهی
میوهها
آلو، آلوچه، پرتقال، کیوی، هلو، نارنگی، لیموترش، زردآلو، شفتالو و آب انار
صیفیجات
کدو، کدوحلوایی، هندوانه
سبزیها
اسفناج، بامیه، خرفه، قارچ، کاسنی، کاهو، لوبیا سبز
لبنیات
پنیر تازه، ماست، دوغ، خامه، شیر پاستوریزه، سرشیر
حبوبات
باقالای تازه، نخود سبز
مغزها
تخم کدو، تخم هندوانه، بهدانه
متفرقه
ماءالشعیر، اسفرزه
توصیههای تکمیلی طب سنتی
مصرف ماءالجبن
مصرف سماق و آش سماق
استفاده از عرق کاسنی و شاتره
انجام حجامت زیرنظر متخصص


