خواص و مزاج نخود در طب سنتی

بررسی خواص نخود و تاثیرات فوق‌العاده آن در طب سنتی

خواص نخود و طبع آن

نخود از دسته‌ی حبوبات و حاوی پروتئین است. در این مقاله خواص نخود و نکات لازم برای مصرف آن با توجه به طبع نخود بیان شده است.

بررسی خواص نخود و طبع آن در طب سنتی

خواص و طبع نخود در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج نخود گرم و خشک است.
  • نخودهای تازه که سبز هستند گرم و تر هستند.
  • نخود اگر خوب پخته شده و در بدن به خوبی هضم شود، ارزش غذایی بالایی دارد.
  • نخود سبب پاکسازی کبد و باز کردن انسدادهای آن می‌شود.
  • مصرف آب نخود با عسل برای تقویت قوای جنسی مفید است.
  • نخود، خون اصطلاحاً صالح تولید می‌کند؛ یعنی این خون دارای کیفیت بسیار خوبی است.
  • نخود سبب زیاد شدن شیر و منی است.
  • اگر نخود را یک شب در سرکه خیسانده و صبح ناشتا خورده و در آن روز چیز دیگری میل نشود؛ در کشتن کرم معده مفید است.
  • به همراه شیر تازه برای گرفتگی صدا که ناشی از خشکی باشد، مفید است.
  • نرم کننده شکم است. بنابراین برای کسانی که یبوست دارند، غذای مناسبی بوده و ملین است.
  • بادی که نخود در بدن ایجاد می‌کند باعث ایجاد حالت نعوذ در آلات تناسلی و موفقیت‌آمیز بودن نزدیکی می‌شود.
  • نخود؛ ادرار آور و قاعده آور است.
  • در بعضی از خانم‌ها که عادت ماهانه به تاخیر می‌افتد یا چند ماه یکبار رخ می‌دهد و مخصوصاً در کسانی که مزاج سرد یا ضعف بدنی دارند و به‌دلیل این ضعف بدنی قاعدگی رخ نمی‌دهد، مصرف نخود می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.
  • نخود به تنهایی یک غذای نسبتاً کامل است.

چه غذاهایی از نخود تولید می‌شود:

غذاهایی که از نخود تولید می‌شود عبارتند از آبگوشت، سمبوسه، آش‌ها و سوپ‌هایی که در آن‌ها نخود وجود دارد و همگی مقوی و چاق کننده هستند و همه خواص نخود را دارند.

مصرف نخود برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

  • کسانی که دچار نفخ معده و روده هستند یا سوء هاضمه دارند.
  • کسانی که دچار رفلاکس هستند.
  • افرادی که چاق هستند و می‌خواهند لاغر شوند.
  • افرادی که زخم مثانه دارند نیز باید در مصرف نخود احتیاط کنند.

نکاتی که در مصرف نخود باید رعایت کرد:

  • نخود مانند سایر حبوبات بهتر است قبل از پختن مدتی در آب خیس بخورد تا نفخش گرفته شود و راحت تر هضم شود.
  • نخود همراه با غذاهای سنگین دیگر نباید مصرف شود مگر اینکه با آن‌ها پخته شده باشد و نهایتاً یک غذای یکدست حاصل شده باشد مثل آبگوشت یا آش.
  •  آشامیدن آب بعد از خوردن نخود بسیار زیان‌آور است.
  • چون نخود نفاخ است اصلا نباید همراه و بعد از خوردن نخود تا حداقل دو ساعت آب نوشیده شود.
  • از آنجایی که طبع نخود گرم و خشک است می‌تواند سهمی قابل توجه در غذای افراد سرد مزاج داشته باشد.
  • ولی برای افراد گرم مزاج، چه گرم و خشک و چه گرم و تر باید با احتیاط مصرف شود وگرنه ممکن است باعث نفخ شدید و سر درد شود.
  • درکل با همه خواص بیشماری که نخود دارد نفاخ و دیر هضم می‌باشد و نباید در خوردن آن افراط کرد.

روش ساده مصرف نخود

یکی از روش‌های ساده مصرف نخود این است که آن را بپزند، آب نخود را جداگانه با عسل مخلوط و میل کنند.

خواص نخود آب

  • ترکیب آب نخود و عسل برای تقویت قوای جنسی بسیار مفید است.
  • آب نخود و عسل برای پاک کردن کلیه و مثانه از سنگ‌ریزه و شن مفید است.
  •  اگر آب نخود با مقداری زیره ساییده، نمک و شوید پخته و همراه با کمی روغن زیتون مصرف شود، نفخ آن نیز گرفته شده و برای افرادی که مزاج‌های سرد با یبوست دارند بسیار مفید است.

طرز تهیه نخودآب را در اینجا مشاهده نمایید.

مصلح نخود

برای افرادی که نفخ نخود آزارشان می‌دهد مصلح نخود شوید، زیره سبز، خشخاش، نمک و پودر خردل می‌باشد.

 

جهت آشنایی با خواص خوراکی‌های مختلف و ویژگی‌های هر کدام، می‌توانید به اینجا مراجعه نمایید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۱ (۱ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1 (1 رای)

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام من طبع سردی دارم
    به قدری که با کمی سردی خوردن دچار حمله عصبی میشم
    شما تضمین میکنید که نخود طبع گرمی داره و‌تمامی این متن صحت دارد؟؟

  2. سلام و درود و خسته نباشید
    واقعا سایت جامعی هستین خدا قوت میگم بهتون
    یه خواهش داشتم ازتون اگه امکانش هست اون چارتی رو که درجه گرمی و سدی و خشکی و تری برای هر ماده غذایی بود رو دوباره اضافه کنید به مواد غذایی
    واقعا عالی بود
    انقدر عالی که با یه نگاه کردن ملکه ذهن میشد
    مثلا هندوانه دو درجه سرد و دو درجه تر
    عسل یک درجه گرم و دو درجه خشک
    آویشن سه درجه خشک و سه درجه گرم
    گرمک معتدل بود اگه اشتباه نکنم 🙂
    و …
    همون جدولی که داخل آزمون مزاج شناسی برای نتیجه ی آزمون ازش استفاده میکردین
    ممنون از تون
    موفق باشید که هستید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *