نخود از دستهی حبوبات و حاوی پروتئین است. در این مقاله خواص نخود و نکات لازم برای مصرف آن با توجه به طبع نخود بیان شده است.
بررسی خواص نخود و طبع آن در طب سنتی
خواص و طبع نخود در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج نخود گرم و خشک است.
- نخودهای تازه که سبز هستند گرم و تر هستند.
- نخود اگر خوب پخته شده و در بدن به خوبی هضم شود، ارزش غذایی بالایی دارد.
- نخود سبب پاکسازی کبد و باز کردن انسدادهای آن میشود.
- مصرف آب نخود با عسل برای تقویت قوای جنسی مفید است.
- نخود، خون اصطلاحاً صالح تولید میکند؛ یعنی این خون دارای کیفیت بسیار خوبی است.
- نخود سبب زیاد شدن شیر و منی است.
- اگر نخود را یک شب در سرکه خیسانده و صبح ناشتا خورده و در آن روز چیز دیگری میل نشود؛ در کشتن کرم معده مفید است.
- به همراه شیر تازه برای گرفتگی صدا که ناشی از خشکی باشد، مفید است.
- نرم کننده شکم است. بنابراین برای کسانی که یبوست دارند، غذای مناسبی بوده و ملین است.
- بادی که نخود در بدن ایجاد میکند باعث ایجاد حالت نعوذ در آلت تناسلی و موفقیتآمیز بودن نزدیکی میشود.
- نخود؛ ادرار آور و قاعده آور است.
- در بعضی از خانمها که عادت ماهانه به تاخیر میافتد یا چند ماه یکبار رخ میدهد و مخصوصاً در کسانی که مزاج سرد یا ضعف بدنی دارند و بهدلیل این ضعف بدنی قاعدگی رخ نمیدهد، مصرف نخود میتواند بسیار کمک کننده باشد.
- نخود به تنهایی یک غذای نسبتاً کامل است.
چه غذاهایی از نخود تولید میشود:
غذاهايي كه از نخود توليد میشود عبارتند از آبگوشت، سمبوسه، آشها و سوپهايی كه در آنها نخود وجود دارد و همگی مقوی و چاق كننده هستند و همه خواص نخود را دارند.
مصرف نخود برای چه کسانی توصیه نمیشود؟
- كسانی كه دچار نفخ معده و روده هستند يا سوء هاضمه دارند.
- كسانی كه دچار رفلاكس هستند.
- افرادی كه چاق هستند و میخواهند لاغر شوند.
- افرادی که زخم مثانه دارند نیز باید در مصرف نخود احتیاط کنند.
نکاتی که در مصرف نخود باید رعایت کرد:
- نخود مانند سایر حبوبات بهتر است قبل از پختن مدتی در آب خیس بخورد تا نفخش گرفته شود و راحت تر هضم شود.
- نخود همراه با غذاهای سنگين ديگر نبايد مصرف شود مگر اينكه با آنها پخته شده باشد و نهایتاً يک غذای یکدست حاصل شده باشد مثل آبگوشت يا آش.
- آشاميدن آب بعد از خوردن نخود بسيار زيانآور است.
- چون نخود نفاخ است اصلا نبايد همراه و بعد از خوردن نخود تا حداقل دو ساعت آب نوشيده شود.
- از آنجایی که طبع نخود گرم و خشک است میتواند سهمی قابل توجه در غذای افراد سرد مزاج داشته باشد.
- ولی برای افراد گرم مزاج، چه گرم و خشک و چه گرم و تر باید با احتیاط مصرف شود وگرنه ممکن است باعث نفخ شدید و سر درد شود.
- درکل با همه خواص بيشماری كه نخود دارد نفاخ و دير هضم میباشد و نبايد در خوردن آن افراط كرد.
روش ساده مصرف نخود
يكي از روشهای ساده مصرف نخود اين است كه آن را بپزند، آب نخود را جداگانه با عسل مخلوط و ميل كنند.
خواص نخود آب
- ترکیب آب نخود و عسل برای تقويت قوای جنسی بسيار مفيد است.
- آب نخود و عسل برای پاک كردن كليه و مثانه از سنگريزه و شن مفيد است.
- اگر آب نخود با مقداری زیره ساییده، نمک و شويد پخته و همراه با كمي روغن زيتون مصرف شود، نفخ آن نیز گرفته شده و برای افرادی كه مزاجهای سرد با يبوست دارند بسيار مفيد است.
طرز تهیه نخودآب را در اینجا مشاهده نمایید.
مصلح نخود
برای افرادی که نفخ نخود آزارشان میدهد مصلح نخود شوید، زيره سبز، خشخاش، نمک و پودر خردل میباشد.
جهت آشنایی با خواص خوراکیهای مختلف و ویژگیهای هر کدام، میتوانید به اینجا مراجعه نمایید.
رضا
سمبوسه ، نخودش کجا بود !؟
ابوالفضل
سلام و درود و خسته نباشید
واقعا سایت جامعی هستین خدا قوت میگم بهتون
یه خواهش داشتم ازتون اگه امکانش هست اون چارتی رو که درجه گرمی و سدی و خشکی و تری برای هر ماده غذایی بود رو دوباره اضافه کنید به مواد غذایی
واقعا عالی بود
انقدر عالی که با یه نگاه کردن ملکه ذهن میشد
مثلا هندوانه دو درجه سرد و دو درجه تر
عسل یک درجه گرم و دو درجه خشک
آویشن سه درجه خشک و سه درجه گرم
گرمک معتدل بود اگه اشتباه نکنم :)
و …
همون جدولی که داخل آزمون مزاج شناسی برای نتیجه ی آزمون ازش استفاده میکردین
ممنون از تون
موفق باشید که هستید
هانیه
سلام من طبع سردی دارم
به قدری که با کمی سردی خوردن دچار حمله عصبی میشم
شما تضمین میکنید که نخود طبع گرمی داره وتمامی این متن صحت دارد؟؟