نویسندگان | محمدرضا حاجي حيدري, محمود باباييان, محمد مظاهري, مهين الصاق, مريم ياوري, محمدعلي كمالي, مهدي برهاني, مجيد آويژگان, عليرضا قنادي, پيمان اديبي |
چکیده | از ديدگاه مکتب طب سنتي ايران بسياري از بيماري هايي که در قسمت هاي مختلف بدن ايجاد مي شوند مي تواند به نوعي ناشي از خوردني ها، آشاميدني ها و اختلالات و بيماري هاي سيستم گوارش باشد. بنابراين بيماري هاي معده به عنوان يکي از مهمترين و موثرترين اعضاي دستگاه گوارش، از اهميت خاصي برخوردار مي باشد. درد معده يکي از اين بيماري ها است که فيزيوپاتولوژي انواع آن در طب سنتي ايران با توجه به کيفيت درد و ارتباط آن با غذا خوردن و ساير علايم به خوبي تبيين شده است. سه علت عمده درد معده در منابع طب سنتي عبارتند از سوء مزاج، تفرق اتصال و يا هر دوي اين موارد با هم، که جهت درمان هر کدام از سبب ها و تسکين درد، درمان ها و راهکارهايي ارايه شده است. در منابع طب سنتي ايران، علل درد معده که به نظر مي رسد بسياري از آن ها دردهاي عملکردي باشد تبيين و روش درمان آن نيز مشخص شده است. در پزشکي نوين هم فرضياتي در مورد علل درد عملکردي معده بيان شده است. در اين مقاله علل درد معده در طب سنتي از منابع طب سنتي ايراني بررسي و با سوء هاضمه با غلبه درد در طب نوين و نيز با طب سنتي چين مقايسه شده است. |
لینک دانلود مقاله | مروري بر علل درد معده در طب سنتي ايران |
عنوان نشریه | طب سنتي اسلام و ايران ، زمستان 1390 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...