فهرست محتوا پنهان
گیاه اقاقیا با نامهای علمی متعددی مشهور است. اقاقیا از جمله گیاهان مولد عسل است. زیرا انتشار بوی فراوان گلهای این گیاه باعث جذب زنبورهای عسل به سمت آنها میشود.
این گیاه طبعی سرد و خشک دارد.
معرفی اقاقیا
- درخت اقاقیا درختی زینتی است و ارتفاعی برابر با ۱۰ الی ۲۷ متر و برگهای کوچک و منشعب و بیضی شکل دارد.
- این درخت دارای گلهایی خوشهای و انگور مانند به رنگ سفید، بنفش و صورتی است.
- این درخت از سن ۴ الی ۶ سالگی شروع به گل دادن میکند . گلهای این گیاه بسیار خوشبو و زیبا است، از این رو اقاقیا طرفداران بسیاری دارد.
- این درخت همچنین دارای میوهای به رنگ قهوهای به طول ۸ سانتیمتر و عرض ۱ سانتیمتر است. درون هر کدام از این میوهها ۱۲ الی ۱۵ عدد دانه وجود دارد. این دانهها در آبان ماه میرسد.
- این گیاه دارای ریشههای قوی است و در آب و هوای خشک به راحتی میتواند رشد کند.
- این درخت بومی امریکاى شمالى است و امروزه در تمام نقاط دنیا یافت میشود.
خواص اقاقیا
- عصاره آن خون را بند می آورد.
- منبع غنی از فیبر خوراکی است. این نوع از فیبر که در آب حل میشود بخش مهمی از رژیم غذایی را تشکیل میدهد. همچنین به دستگاه هاضمه کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشد و خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
- بیماریهای گوارشی را تسکین میدهد.
- در تسکین علائم یبوست و ناراحتیهای ناشی از اختلالات گوارشی از جمله سندرم روده تحریکپذیر موثر است.
- شیره اقاقیا به تغذیه باکتریهای مفید در رودهها کمک میکند.
- این گیاه به کاهش کلسترول خون کمک میکند.
- برای درمان گلودرد مفید است.
- حاوی ترکیبی است که در تسکین التهاب غشاء مخاط دهان موثر است.
- از این گیاه برای درمان زخم، زخم دهان و علائم سرماخوردگی استفاده میشود.
- آدامس اقاقیا حاوی خواص ضدباکتریایی است که به کنترل باکتریهای مضر در دهان و عامل بیماریهای لثه کمک میکند.
- آدامس اقاقیا در کاهش وزن موثر است. یکی از فوائد مصرف خوراکیهای حاوی فیبر خوراکی این است که به فرد کمک میکنند برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد. به همین دلیل نتایج مطالعات نشان میدهد مصرف آدامس اقاقیا به دلیل برخورداری از فیبر در درمان چاقی موثر است.
بیشتر بخوانید!
موارد منع مصرف
- این گیاه مسدد است و باید در مصرف آن احتیاط کرد و مصلح آن روغن بادام است.
- مصرف زیاد اقاقیا ایجاد مسمومیت میکند و با استفراغ و اسهال همراه است.
- زنان باردار و شیرده باید در مصرف اقاقیا احتیاط کنند.
شیوه استفاده
اگر ۱۲ گرم خشک آن را در ۱۵۰ گرم آب جوش دم کنید و صبح ناشتا آب آن را بنوشید، برای اختلال صفرا مؤثر است.