ترکیب و آمیختگی طب سنتی و طب اسلامی
- علی اکبر بخشی جویباری، طبیب سنتی و یکی از نویسندههای مقالهی «بررسی سبک زندگی نوین از دیدگاه طب سنتی و طب اسلامی»، معتقد است که، امروزه با تغییر در رفتارها و شرایط زندگی و شیوههای آماده سازی و مصرف مواد غذایی، بسیاری از مشکلات اعم از مشکلات جسمانی و روحی روانی گریبانگیر جامعه انسانی شده است
- که علیرغم پیشرفتهای بشر در طی چندسال گذشته و آگاهی آنها از علوم روز و آسانتر کردن سبک زندگی و رعایت بهداشت، مسائلی وجود دارد که حل آن مشکل و گاهی غیرممکن است.
- طب سنتی قرن هاست که با علوم خود در جامعه انسانی و بکارگیری آنها باعث به وجودآمدن نتایجی بس شگفت در حل مشکلات شده است و با ترکیب و آمیختگی این طب با سنت الهی و طب اسلامی و گره خوردن اندیشهها و دستاوردهای این دو، امید به بهتر زندگی کردن و بهتر ماندن افزایش یافته و گرایش افراد نیز به سمت و سوی این علوم بیشتر شده است.
- مگر غیر از این است که 124 هزار پیامبر از جانب خدا فرستاده شدهاند که نوع بشر را به ساده زیستن و درست زندگی کردن هدایت کنند؟
- استفاده از علوم قرآنی و روایت و احادیث ائمه اطهار و امامان معصوم (ع) گره گشای بسیاری از مسائل مربوط به جامعه انسانی و شیوههای زندگی آنها بوده و خواهد بود.
- خوشبختانه سالهاست که ارتباط میان علوم طب اسلامی و طب سنتی، توسط اساتید بزرگ و گرامی آغاز شده است. با تکیه بر متون اسلامی و علوم طب سنتی میتوان به شناخت درستی از ویژگیهای انسان و نیازهای آنها، پیداکردن راه حلهایی برای مقابله با بیماریها و شرایط نامناسب زندگی، ارتقاء انسان از نظر روحی و ایمانی و رسیدن به درجه بالایی از معنویت دست یافت.
- چرا که عقل سالم در بدن سالم است و اگر سعی در ارتقای سلامتی مردم داشته باشیم میتوانیم توجه آنها را یه سمت معنویت معطوف نماییم.
رابطه بین آیات و احادیث با سلامتی و سبک زندگی سالم
- ایشان همچنین اظهار داشتهاند که خداوند با در اختیار قرار دادن کتاب که حجت روشنی برای هدایت انسانها میباشد و آموزههای انسانهای بزرگی که در طول تاریخ بشریت به هدایت و ارشاد پرداختند و نتایج کارهای خودشان را در قالب متون کهن به جا گذاشتند راه را برای هدایت انسانها و آگاهی از چگونه زیستن آسان کرده است.
- علاوه بر وجود پیامبران بزرگوار،حضور و وجود دانشمندانی که در عرصههای مختلف یکه تازی کردهاند سرمشقهایی در اختیار انسانها قرار دادهاند که نیاز به غیر و اندیشههای باطل را محو ساخته است. خدواند بارها و در جای جای قرآن عظیم الشان به چگونگی خوردن و آشامیدن و سبک زندگی اشاره کرده است.
- وقتی خداوند در ابتدای آیه 103 سوره آل عمران همه انسانها را به خود فرا میخواند و سعادت و هدایت انسانها را در گرو چنگ زدن به ریسمان محکم الهی میداند این به آن معناست که باید در هر کاری و علمی و پیشرفتی، به دین کامل الهی نظر داشت.
- خدواند در آیه 28 سوره رعد میفرماید: « الا به ذکر الله تطمئن القلوب» که با درک آن میتوان به اهمیت ایمان و ذکر خداوند در حل مشکلات پی برد که در متون طب سنتی نیز به انجام فرایض دینی که همان ارتباط طبع با روح معنوی است اشاره شده است.
- و انسان در اثر اطاعت از امور الهی کمتر دستخوش مشکلات و تغییرات میشود و همین اثر در بهبود و کاهش بسیاری از بیماریها نیز نتیجه بخش بوده است.
سبک زندگی نوین از دیدگاه طب سنتی و طب اسلامی
- علی اکبر جویباری همچنین خاطر نشان کردهاند که درنظرگرفتن اصول طب سنتی و طب اسلامی در زندگی روزمره، ما را به سوی ارتقای کیفیت زندگی شوق میدهد و میتوانیم با درنظرگرفتن 6 اصل ضروریه حیات، به عنوان یک معیار و میزان برای سنجش و ارزیابی سبک زندگی امروزی خود در جهت بهبود و اصلاح آن گام برداریم.
- آیا هیچ گاه به این فکر کردهایم که چرا ما انسانها در سنین 50-60 سالگی توان زندگی راحت را از دست داده و به مرگ میاندیشیم؟ آیا در گذشته با استفاده از طب اسلامی و طب سنتی کیفیت روحی و روانی زندگی ما در همین حد بوده است؟
- اما باید این سوال را نیز در ذهن داشته باشیم که آیا هر چیزی را که تکنولوژی با هدف رفاه بیشتر به مار عرضه میکند ما باید چشم و گوش بسته بپذیریم؟ آیا بهتر نیست کمی در مورد ورود تکنولوژیهای نوین به زندگی خود بیاندیشیم و دستاوردهای روزافزون تکنولوژی را از جنبه تأثیرات مفید و مضری که ممکن است بر ابعاد مختلف وجودی انسان (روح و جسم) داشته باشد مورد ارزیابی قرار داده و سپس آن را وارد محیط زندگی خود کنیم.
- تفکر و تعقل ما در مورد قبول و یا رد دستاوردهای تکنولوژی نوین به معنی مقابله و کنارگذاشتن آنها نیست بلکه به معنی استفاده به جا، مناسب و شایسته است تا کیفیت زندگی ما در تمام جهات بهبود یابد.