نام و طبع
انیسون به عنوان یک گیاه دارویی که آن را بادیان رومی و رازیانه رومی نیز مینامند دارای مزاج گرم و خشک است.
معرفی
- انیسون حداقل چهار هزار سال است که به شیوههای مختلفی به عنوان طعم دهنده و معطر کننده به مقدار زياد مورد استفاده قرار میگیرد.
- خواص بادیان رومی بسیار زیاد است و این گیاه به نام پیم پینلا انیسوم شناخته می شود و طعمی شبیه به شیرین بیان و رازیانه دارد.
- این گیاه می تواند تا نیم متر رشد کند. همانطور که در عکس گیاه انیسون مشاهده مینمایید، برگهای پرزدار و سبز رنگی دارد. همچنین گل های سفیدی دارد که به شکل چتر در کنار هم قرار گرفته اند.
- میوه ی آن کوچک و تقریبا گلابی شکل است و بوی معطر و مطبوع دارد. قسمت مورد استفادهی گیاه، میوه ی آن می باشد که بهترین زمان برداشت، ماه های مرداد و شهریور می باشد.
خواص انیسون در طب سنتی
- از دیدگاه طب سنتی گیاهی است ضد نفخ، تسکیندهنده درد، ادرار آور، حیض آور، افزایشدهنده شیر، افزایش تعریق و زیباکننده چهره است.
- این گیاه از ادویههای رایج دارویی در افراد مبتلا به صرع و لقوه بوده است.
- دانههاي انيسون به عنوان ضد درد در بيماري ميگـرن و نيز به عنوان بادشكن، معطر كننده، ضد عفوني كننـده و مدر مصرف سنتي داشـته اسـت
- جویدن میوه آن برای سردرد (ناشی از سردی)، تقویت مجاری تنفسی، درد سینه، سرفه، تنگی نفس ناشی از سردی، تقویت دهانه معده و رفع رطوبت آن و همچنین رفع خستگی کاربرد دارد.
- مادران شیرده اگر انیسون بجوند و بخورند هم شیرشان زیاد می شود و هم از طریق اثری که در شیر می گذارد دل درد و دل پیچه کودک را برطرف می سازد.
- انیسون را نرم بکوبید و با گل قند مخلوط نموده و بخورید به این علت که ضعف قوای دماغی را برطرف می سازد، برای درمان مالیخولیا مؤثر است.
- انیسون را مانند گرد نرم بسایید و با روغن گل سرخ ترکیب کرده و بصورت قطره در گوش بچکانید چرا که این روش قدیمی و موثری برای تسکین درد گوش، درمان کری و رفع سنگینی شنوایی که از ضربه ایجاد شده باشد است.
- ۱۰-تحقیقات اخیر نشان داده است که انیسون جذب آهن را افزایش میدهد، لذا به نظر می رسد می تواند در جلوگیری از کم خونی مربوط به آهن موثر باشد.
بیشتر بخوانید!
موارد منع مصرف و مضرات انیسون
- موجب سردرد در افرادی که طبع گرم دارند می شود.
- استفاده بیش از حد از آن موجب حساسیت و قرمزی پوست میشود.
- در دوران بارداری منع مصرف دارد
نحوه مصرف انیسون
تهیه ی دمنوش: 1 تا 5 گرم از میوه ها را با آسیاب خرد می کنیم. سپس بر روی آن یک لیوان آب جوش می ریزیم. آن گاه ده تا پانزده دقیقه صبر می کنیم و سپس صاف کرده میل می کنیم.