درباره کتاب اطعمه المرضی
کتاب اطعمه المرضی اثری از حکیم محمد کاظم بن حکیم محمد روشن ضمیر است. این اثر سرشار از اطلاعات بسیار ارزشمندی است که برای محققین طب سنتی و دستیاران این رشته فواید بسیاری در بر دارد.
آشنایی با محتوای کتاب اطعمه المرضی
کتاب اطعمه المرضی 30 باب دارد به شرح زیر:
- باب اول در امراض سر مشتمل بر 11 فصل
- باب دوم در امراض چشم مشتمل بر 5 فصل
- باب سوم در امراض گوش مشتمل بر 3 فصل
- باب چهارم در امراض انف مشتمل بر 5 فصل
- باب پنجم در امراض وجه مشتمل بر 2 فصل
- باب ششم در امراض لب مشتمل بر 2 فصل
- باب هفتم در امراض اسنان مشتمل بر 3 فصل
- باب هشتم در امراض دهان مشتمل بر 4 فصل
- باب نهم در امراض حلق مشتمل بر 4 فصل
- باب دهم در امراض سینه و شش مشتمل بر 9 فصل
- باب یازدهم در امراض دل مشتمل بر 7 فصل
- باب دوازدهم در امراض ثدی (بیماری های پستان) مشتمل بر 4 فصل
- باب سیزدهم در امراض مری مشتمل بر 2 فصل
- باب چهاردهم در امراض معده مشتمل بر 14 فصل
- باب پانزدهم در امراض کبد مشتمل بر 9 فصل
- باب شانزدهم در امراض طحال مشتمل بر 3 فصل
- باب هفدهم در امراض امعا مشتمل بر 7 فصل
- باب هجدهم در امراض مقعد مشتمل بر 5 فصل
- باب نوزدهم در امراض گرده مشتمل بر 6 فصل
- باب بیستم در امراض مثانه مشتمل بر 9 فصل
- باب بیست و یکم در امراض اعضای تناسل مشتمل بر 18 فصل
- باب بیست و دوم در امراض رحم مشتمل بر 11 فصل
- باب بیست و سوم در امراض پشت و پای مشتمل بر 3 فصل
- باب بیست و چهارم در امراض مفاصل مشتمل بر 4 فصل
- باب بیست و پنجم در امراض حمیات مشتمل بر 11 فصل
- باب بیست و ششم در امراض اورام و بثور مشتمل بر 18 فصل
- باب بیست و هفتم در جراحات و قرحه و کسر و جبر و خلع و وثی مشتمل بر 6 فصل
- باب بیست و هشتم در امراض زینت مشتمل بر 8 فصل
- باب بیست و نهم در اغذیه دافع سموم و لدغ جانواران سمی مشتمل بر 7 فصل
- باب سی ام در ساختن اغذیه


