فساد ناشی از مسمومیت داروهای شیمیایی
- آیت الله سید حسن ضیایی که در علم طب اسلامی و سنتی مهارت دارند، در همایش طب الرضا در دانشگاه علوم رضوی مورخ 14 مهر 91 بیان داشتهاند که :« طب اسلامی ولایی، طب سنتی یا طب مکمل نیست که وارداتی یا کپیبرداری از غرب و شرق باشد.
- این پژوهشگر با اشاره به اینکه داروهای شیمیایی دارونما و مسکن هستند و منشأ درد و بیماری را از بین نمیبرند، افزود: غرب و شرق در گرداب فساد ناشی از مسمومیت داروهای شیمیایی غرق شدهاند و پاسخ مناسبی برای نسل حاضر و آینده ندارند.
جایگاه رساله ذهبیه در حوزه های شیعه
ایشان در این زمینه، اظهار داشتهاند که: خواندن، فهمیدن و احیای روایتها و احادیث چهارده معصوم (ع) مربوط به علوم پزشکی و پیراپزشکی و عمل کردن به آنها به عنوان عمل به روایات موثق و صحیح که از عالم حقیقی مطرح شده، باید در حوزهها مدنظر قرار بگیرد.
تفاوت طب اسلامی با فیزیک اسلامی
- و همچنین خاطر نشان کردهاند که طب اسلامی با فیزیک اسلامی فرق دارد. فیزیک اسلامی یعنی فیزیکی که علمای اسلام بیشتر در رشد آن نقش داشتهاند. بنابراین لفظ «اسلامی» در آن مجازی است.
- ولی وقتی میگوییم: طب اسلامی، یعنی خداوند که خالق جسم و روح است، رابطه این دو را اتحادی حقیقی قرارداده نه انضمامی. نه اینکه روح چیزی باشد و جسم چیز دیگری و آنها را در کنار هم قرار داده باشند. مثَل جسم و روح دو آجرند که به هم تکیه دادهاند. افتادن یکی برابر است با افتادن دیگری. تا میترسید، روحتان میپرد. ترس مربوط به روح است و در کمتر از ثانیه بر جسم اثر میگذارد.
- پس با این رابطه تنگاتنگ، جدا کردن طب و دین معنی ندارد. در روایت آمده است که هیچ علمی نیست؛ مگر اینکه از سوی انبیا نشر یافته است. مثلا خط را به حضرت ادریس منصوب میدانند و بافندگی را به پیامبری دیگر و هکذا. پس تمام کمالات از انبیا است. ما باید اصول را از طب ائمه بگیریم ولی مطابق زمان از وسایل مرسوم زمان هم استفاده کنیم. حرکت در چارچوب طب ائمه به معنای نفی رادیولوژی و … نیست. مهم این است که از اصول خارج نشویم.