نویسندگان | روشنک قدس ، ریحانه معینی ، نرجس گرجی، فریبا قربانی |
چکیده | سابقه و هدف: امروزه نارسایی قلب از بیماریهای شایع و زمینه ساز فوت درصد بالایی از جمعیت میباشد. با وجود پیشرفتهای صورت گرفته، تحقیقات در زمینه شناخت بهتر علل ایجاد آن ادامه دارد. هدف این مطالعه بررسی علل نارسایی قلب از دیدگاه طب سنتی ایران می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مروری ابتدا کتاب بیماری های قلب در کتب طب سنتی مانند القانون فی الطب و اکسیر اعظم مطالعه و علل نارسایی و ضعف قلب بررسی و با یافته های طب نوین در کتب بیماریهای قلبی براون والد، بیماریهای داخلی هاریسون و سیسیل و بانکهای اطلاعاتی شامل PubMed، Scopus، Science direct مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. یافته ها: در بررسی مستندات مشخص گردید نارسایی قلب با توجه به تعریف و علایم آن بیشتر با «ضعف قلب» در طب سنتی مطابقت دارد. بر همین اساس یافته ها نشان داد در طب سنتی نیز عللی مانند سوءمزاج، انسداد، از هم گسیختگی بافت، اختلالات روحی-نفسانی و خروج افراطی مواد مورد نیاز بدن به صورت مستقیم و غیرمستقیم می توانند زمینه ساز احتمالی عدم کفایت عملکرد قلب در رفع نیازهای اعضا باشند. نتیجه گیری: در طب ایرانی علل متعددی برای نارسایی و افت عملکرد قلب عنوان شده که فقط مواردی از آن در پزشکی نوین مورد توجه می باشد اما بخشی از این نظریات که کمتر مورد توجه قرار گرفته می تواند به عنوان فرضیات جدیدی جهت پیشگیری و کنترل این بیماری مطرح شود. |
لینک دانلود مقاله | علل نارسایی قلب بر اساس دیدگاه طب سنتی ایران |
عنوان نشریه | نشریه دانشگاه علوم پزشکی بابل ، (پیاپی 118)، تیر 1396 ، شماره7 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...