نویسندگان | ریحانه معینی ، نرگس گرجی ، محمد تحویل زاده ، شکوه السادات حامدی |
چکیده | سابقه و هدف: آمله با نام علمی Phyllanthus embelica از خانواده Euphorbiacea و به طور گسترده در طب سنتی هندوستان و ایران برای درمان بیماری های مختلف از جمله بیماری های گوارشی، بیماری های مغز و اعصاب، بیماری های چشم، قلب و… استفاده می شود. این گیاه با نام آملج بارها و بارها در كتب منبع طب سنتی ایران تكرار شده است و میوه آن بخش مورد مصرف آن است. از دیدگاه حكما دارای مزاج سرد و خشکبوده و بسیار قابض است. علاوه بر این در بسیاری از داروهای مركبه از جمله اطریفل ها همراه با سایر داروها در درمان بسیاری از بیماری ها كاربرد دارد. مواد و روش ها: با جستجو در كتب طب سنتی اطلاعات سنتی گیاه آمله استخراج شد سپس با بررسی كتب و مقالات جدید رویشگاه، سمیت و موارد مصرف آمله استخراج و با طب سنتی مقایسه شد. یافته ها: این مقاله مجموعه ای گرد آوری شده به منظور معرفی آمله براساس خواص طب سنتی و انطباق این خواص با مكانیسم های امروزی براساس فیتوشیمی آن است. بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشانگر این نكته است كه آمله طب سنتی همان گیاه Phyllanthus embelica است و می تواند به عنوان یکشناسنامه برای این گیاه مطرح شود . |
لینک دانلود مقاله | شرح تطبیقی آمله در طب سنتی و مطالعات نوین |
عنوان نشریه | نشریه طب سنتی اسلام و ایران ، بهار 1394 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...