فهرست محتوا پنهان
طَرَخشَقون یـا طَرَشقوق نامهای دیگر گیاه دارویی قاصدک است که طبع سردی دارد.
معرفی گیاه دارویی قاصدک
- گیاهی علفی و دائمی است که ارتفاع ساقۀ آن به ۴۰ سانتیمتر میرسد.
- این گیاه دارای ریشهای به رنگ قهوهایِ مایل به زرد بوده که این ریشه پر از شیرابۀ سفیدرنگی است.
- گلهای قاصدک معمولی از خانواده گیاهان دارای گلهای سبدی هستند.
- گیاهی است علفی و دائمی که بهطور خودرو در بیشتر مزرعهها و دشتها، در وسط چمن، حاشیه شورهزار، کنار جادهها و اراضی بایر و بهطورکلی در همه جا میروید.
- این گیاه دارای ریشهای به رنگ قهوهای است که که تا یک متر (و به ندرت تا دو متر) میرسد.
- ساقه و ریشۀ این گیاه پر از شیرابۀ سفیدرنگی است.
خواص قاصدک
- اوره را رفع میکند.
- کلسترول خون را کاهش میدهد.
- درمانکننده اگزما و بیماریهای پوستی است.
- درمانکننده کمخونی است.
- رماتیسم و نقرس را درمان میکند.
- سموم بدن و رادیکال های آزاد را دفع میکند.
- مصرف آن سبب میشود که کبد ما به درستی کار کند.
- از ضعیف شدن استخوان جلوگیری میکند.
- با کمک به هضم غذا و تحریک کبد مانع ایجاد سنگ صفرا میشود.
- چای و دمنوش قاصدک خاصیت ضد التهابی برای بدن دارد.
- سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد و مانع از جذب چربیهای اضافی میشود.
- این گیاه آنتی اکسیدانهای فراوانی دارد که از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
- ریشه، گل و گیاه قاصدک یبوست مزمن افراد را درمان میکند.
- عصاره قاصدک تاری دید و شب کوری زنان باردار را درمان میکند.
- میتواند با عفونتها و اکسیدانها که بر کبد و کیسه صفرا تاثیر میگذارد، مبارزه کند.
- به جلوگیری از عفونتهای دستگاه ادراری، و همچنین اختلالات مثانه، مشکلات کلیوی و کیست های احتمالی در اندامهای تولید مثل کمک کند.
بیشتر بخوانید!
موارد منع مصرف
- مصرف گیاه قاصدک همراه با آنتی بیوتیکها ممکن است اثر بخشی برخی از آنتی بیوتیکها را کاهش دهد.
- در صورت داشتن آلرژی به گیاه قاصدک، این گیاه باعث التهاب دهان یا پوست بدن افراد حساس شود.
- قاصدکها می توانند در کاهش قند خون مفید باشند اما برای بیمارانی که در واقع از داروهای تعدیل کننده قند خون استفاده میکنند، ممکن است باعث افت شدید قند خون و در نتیجه شرایط خطرناکی شود.
شیوه استفاده
- برگهای جوان گل قاصدک را معمولاً با سالاد میخورند و چون خیلی تلخ است باید آن را با ترشی یا آبلیمو مصرف کرد.
- دمنوش: یک قاشق از ریشه یا گل را برای ۳۰ دقیقه در آب بجوشانید.