مدعیان طب اسلامی در بحث درمان بیماری کرونا
دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت، نقلی قول مستقیمی درباره طب اسلامی ندارد اما به ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی درباره حضور یکی از مدعیان طب اسلامی در بخش بیماران مبتلا به کرونا در یک بیمارستان، واکنش نشان داد و گفت: فردی متخلف منسوب به یکی از جریانات متخلف موسوم به طب اسلامی اقدامی را انجام داده است که بیتردید حضور این فرد در بیمارستان و بر بالین بیماران، مصداق بارز مداخله در امر درمان است و با توجه به قوانین موجود و مستنداتی که خود فرد منتشر کرده و البته تشویش اذهان عمومی، امیدواریم دادستان منطقه مربوطه و دستگاه قضایی برخورد لازم را داشته باشند. لازم است مدعی العموم به این موضوع ورود کند و برخورد اساسی را با فرد متخلف داشته باشد.(3 فروردین 99)
تفاوت طب سنتی و طب اسلامی در درمان کرونا
وی در رابطه با به کارگیری طب سنتی در درمان کرونا که توسط وزیر صورت گرفت گفت: این طب با دیرینه هزاران ساله، میتواند در زمینه حفظ سلامت و پیشگیری و حتی در بنبستهای طب جدید به کار آید. بنابراین در شرایط که پیشگیری اهمیت دارد، طب ایرانی که توسط سازمان بهداشت جهانی تایید شده است، مورد استفاده قرار میگیرد.
ما دهها کارگروه علمی و متخصصین طب سنتی در کشور داریم. موضوع، موضوع غریبی نیست و باید به عنوان یک طب مکمل استفاده شود. این با آنچه افراد بیاطلاع به عنوان طب اسلامی _ ایرانی دست به تبلیغات سودجویانه میزنند متفاوت است.
جمع بندی
دکتر جهانپور، طب اسلامی را زمینهای برای سودجویی برخی از افراد مدعی و بی اطلاع میپندارد که توسط سازمان جهانی بهداست جهانی تأیید نشده است و اقدامات آن میتواند نوعی مداخله در امر درمان، خصوصاً درمان کرونا به حساب آید؛ اما طب سنتی را طبی مکمل میداند که میتواند در زمینه حفظ سلامت و پیشگیری، طب جدید را یاری کند.