در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج دستنبو این گونه آمده است که:
- طبیعت این میوه گرم و تر است
- برای دفع سموم بدن و خون و فعالیتهای سلولهای پوستی مفید است.
- پرآب، اشتهاآور، چاقکننده و جلا دهنده رخسار بوده و در فصل تابستان موجب رفع تشنگی میشود
- خوردن دستنبو قبل از غذا، سبب تمیزی و پاکسازی اندام های گوارشی انسان از مواد سمی می شود.
- برای کلیه ها، کیسه صفرا در زمانی که دچار سنک کلیه و کیسه صفرا می باشد، خوردن دستنبو سبب کاهش درد می شود.
- به دلیل مدر بودن برای کسانی که دچار احتباس ادرار و یا سنگ مجاری ادراری هستند بسیار موثر است
- برای داشتن خواب راحت به انسان کمک می کند و نیز افزایش دهنده میل جنسی است.
- اگر تخم دستنبو را بجوشانید و سپس آب آن را میل کنید، برای مقابله با ناراحتی های نای و سیستم تنفسی مفید می باشد.
- به دلیل داشتن فسفر فراوان سلول های مغزی و اعصاب را تقویت کرده و عملکرد مغز را افزایش می دهد.
توجه کنید که
مصرف بیش از حد دستنبو، برای بیماران دیابتی، ورم روده و سوءهاضمه ضرر دارد و موجب نفخ روده، معده و درد معده میگردد.
مصلح
آب انار ترش و سرکه مصلحات دستنبو بر اساس طب ایرانی اند.