متأسفانه در جامعه باورها و شایعات غلط طبی زیادی در میان توده مردم، رواج یافته است که با آنچه در منابع طب سنتی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها ذکر شده، در تضاد است، از این رو ما قصد داریم، هر هفته یکی از این باورها و شایعات را در سایت طبایع، مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم:
باور غلط طبی (2)
سفیده تخم مرغ، برای عضله سازی و تأمین پروتئین بدن،بهترین گزینه است.
بررسی و تحلیل از منظر طب سنتی
یکی از باورهای غلط از منظر طب سنتی، استفاده زیاد و مکرر از سفیده تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی و دور ریختن زرده آن است. در حالی که سفیده تخم مرغ گذشته از میزان پروتئین آن، دارای مزاج سرد و تر است، باعث تولید مواد لزج و چسبنده میشود، هضم سختی دارد، سبب آسیب و ضعف کلیهها میشود و از نظر طب سنتی ایرانی، مصرف افراطی این ماده غذایی در ورزشکاران و افرادی که ضعف هضم دارند توصیه نمیشود.
مزاج سفیده تخم مرغ سرد و تر است، خون خوبی از آن در بدن تولید نمیشود، کسانی که هضم خوبی ندارند، بهتر است از این ماده غذایی کمتر استفاده کنند، چون هضم سختی دارد و مصرف آن در کسانی که مشکل کلیوی دارند، به سبب آسیب و ضعف کلیهها، توصیه نمیگردد.
کمی تأمل کنیم…
البته این توضیحات به معنای حذف کامل سفیده تخم مرغ نیست، بلکه به معنای مصرف آگاهانه و محدود آن است و اگر دوست دارید از هضم خوب یک تخم مرغ بهره ببرید، بهتر است که آن را برای مدت 5 دقیقه در آبجوش آبپز نموده تا زردهای خمیری یا اصطلاحاً نیم برشت داشته باشد، در واقع وقتی املت و نیمرو میشود از میزان خوش هضمی آن کاسته میشود و هضم آن وابسته به قوت معده فرد میگردد.
![آیا سفیده تخم مرغ برای عضله سازی عالیست؟ 2 تخم مرغ و عضله سازی](https://tabaye.ir/wp-content/uploads/2021/02/protein.jpg)
خوراکیهای مناسب عضله سازی از منظر طب سنتی
پس ورزشکاران محترم بدانند که جهت ساخت عضله خوب در بدن، هم باید ورزشهای مناسب انجام دهند و هم تغذیه خوب داشته باشند. مواد غذایی زیر از نظر طب سنتی، با تولید خون خوب سبب عضله سازی میشوند:
- تخم مرغ عسلی یا نیم برشت
- سوپ با جوجه
- انجیر
- مویز
- شیر و عسل
- شیره انگور
- شیربرنج
- حریره بادام
- فرنی نشاسته
- حلوای هویج
- گوشت بره