متأسفانه در جامعه باورها و شایعات غلط طبی زیادی در میان توده مردم، رواج یافته است که با آنچه در منابع طب سنتی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها ذکر شده، در تضاد است، از این رو ما قصد داریم، هر هفته یکی از این باورها و شایعات را در سایت طبایع، مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم:
باور غلط طبی (2)
سفیده تخم مرغ، برای عضله سازی و تأمین پروتئین بدن،بهترین گزینه است.
بررسی و تحلیل از منظر طب سنتی
یکی از باورهای غلط از منظر طب سنتی، استفاده زیاد و مکرر از سفیده تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی و دور ریختن زرده آن است. در حالی که سفیده تخم مرغ گذشته از میزان پروتئین آن، دارای مزاج سرد و تر است، باعث تولید مواد لزج و چسبنده میشود، هضم سختی دارد، سبب آسیب و ضعف کلیهها میشود و از نظر طب سنتی ایرانی، مصرف افراطی این ماده غذایی در ورزشکاران و افرادی که ضعف هضم دارند توصیه نمیشود.
مزاج سفیده تخم مرغ سرد و تر است، خون خوبی از آن در بدن تولید نمیشود، کسانی که هضم خوبی ندارند، بهتر است از این ماده غذایی کمتر استفاده کنند، چون هضم سختی دارد و مصرف آن در کسانی که مشکل کلیوی دارند، به سبب آسیب و ضعف کلیهها، توصیه نمیگردد.
کمی تأمل کنیم…
البته این توضیحات به معنای حذف کامل سفیده تخم مرغ نیست، بلکه به معنای مصرف آگاهانه و محدود آن است و اگر دوست دارید از هضم خوب یک تخم مرغ بهره ببرید، بهتر است که آن را برای مدت 5 دقیقه در آبجوش آبپز نموده تا زردهای خمیری یا اصطلاحاً نیم برشت داشته باشد، در واقع وقتی املت و نیمرو میشود از میزان خوش هضمی آن کاسته میشود و هضم آن وابسته به قوت معده فرد میگردد.
خوراکیهای مناسب عضله سازی از منظر طب سنتی
پس ورزشکاران محترم بدانند که جهت ساخت عضله خوب در بدن، هم باید ورزشهای مناسب انجام دهند و هم تغذیه خوب داشته باشند. مواد غذایی زیر از نظر طب سنتی، با تولید خون خوب سبب عضله سازی میشوند:
- تخم مرغ عسلی یا نیم برشت
- سوپ با جوجه
- انجیر
- مویز
- شیر و عسل
- شیره انگور
- شیربرنج
- حریره بادام
- فرنی نشاسته
- حلوای هویج
- گوشت بره