نویسندگان | حسین مرادی, محمدباقر مینایی, علی اكبر میرصالحیان, علیرضا نیك بخت نصرآبادی, اسماعیل ناظم |
چکیده | هضم غذا، نقش اساسی در تغذیه صحیح و بهداشت ان دارد و شیوع بالای اختلالت هاضمه مشکلات متعددی را برای جوامع انسانی باعث می شود. طب ایرانی که یکی از مکاتب طبی کل نگر است با پشتوانه تجربیات هزار ساله، دیدگاه های ویژه ای را در این مورد دارد و به طور مبسوط هم به نقش تغذیه در سلامتی و هم به عوامل موثر در اختلال هضم پرداخته است. هدف از این مطالعه یک بررسی و تحقیق کیفی است که جامعه مورد مطالعه، حدود بیست کتاب مهم در طب ایرانی می باشد. محیط مطالعه در تحقیق های کیفی اصولا با مطالعات کمی متفاوت است. در این بررسی محیط جمع آوری داده ها عبارت است از کتابخانه های مجهز به کتاب های مرجع خطی و چاپی طب سنتی که مجهز به رایانه نیز باشند. و با تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصله مشخص شد که مهمترین عوامل موثر در اختلالات هاضمه به شرح زیر است: حرکات سخت، مصرف همزمان چند نوع غذا، تغذیه در هنگام سیری و در شرایط روحی نامناسب، در نظر نگرفتن قوت هاضمه و عادت افراد، مصرف مواد غذایی در حد فراتر از گنجایش معده و نوشیدن آب زیاد، یافته های این مطالعه به درک عمیقتری از شناخت اختلالات هضم کمک می نماید و می تواند در جهت پیشگیری و سلامت و مراقبت های بهداشتی در زمینه بهداشت تغذیه موثر باشد.. |
لینک دانلود مقاله | تبیین عوامل اختلال هضم غذا از دیدگاه طب سنتی ایرانی |
عنوان نشریه | طب سنتی اسلام و ایران ، زمستان 1391 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...