نویسندگان | منیره دهستانی اردکانی ، فاطمه جمالی ، مهدیه مومنی ، آزاده رضایت ، مریم یاوری |
چکیده | تغذیه مطلوب یکی از مهمترین فاکتورها در یک بارداری سالم محسوب می شود؛ که با سلامت مادران، میزان بروز شکایات مربوط به دوران بارداری، رشد ونمو جنین و خطرات حین زایمان ارتباط مستقیم دارد. در طی دهه های اخیر استفاده از طب جایگزین و مکمل افزایش قابل توجهی داشته است. در این بین استفاده از گیاهان دارویی به دلیل مشکلات و عوارض مصرف داروهای شیمیایی در حال افزایش است. مصرف خودسرانه و عدم توجه به عوارض این گیاهان دارویی، سلامت مادر و جنین را به خطر خواهد انداخت. اصول تغذیه ای مربوط به دوران بارداری در منابع طب رایج بر مبنای میزان کیلو کالری، ماکرونوترینت ها و میکرونوترینت های دریافتی است. عوارض عدم دریافت کافی هر کدام از این موارد به تفصیل بیان شده است اما در مورد مکمل های گیاهی به طور خیلی مختصر بحث شده است که بیانگر محدود بودن تحقیقات در این زمینه است. در منابع طب سنتی در فصلی با عنوان تدبیر حبالی به تفصیل به وضعیت تغذیه ای و بایدها و نبایدهای آن در دوران بارداری پرداخته شده است. زنان در دوران بارداری باید از گروه های غذایی با ویژگی های صالح الکیموس، لطیف و معتدل استفاده کنند. در کنار گروه های غذایی اصلی استفاده صحیح از مکمل های گیاهی نیز بسیار حائز اهمیت است. چرا که علی رغم کاربردهای مفید و موثر هر یک، استفاده ی نابجا از آنها عوارض شدیدی را به دنبال خواهد داشت. آگاهی دادن به زنان باردار در مورد این اصول و بایدها و نبایدها، تضمین کننده ی سلامت مادر و کودک و بهبود وضعیت سلامت عمومی جامعه خواهد بود. |
لینک دانلود مقاله | تغذیه دردوران بارداری:از طب سنتی ایران تا پزشکی رایج |
عنوان نشریه | نشریه طب سنتی اسلام و ایران ، زمستان 1392 ، شماره4 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...