نویسندگان | آزیتا عاقبتی ، رضا صفدری ، حسین درگاهی ، سیداشرف الدین گوشه گیر ، پریسا سحرخیز |
چکیده | یافته ها: طب سنتی واژه ای کلی است که هم به سیستم های طب سنتی مانند طب سنتی چین، آیورودای هند و طب یونانی- عربی و هم به اشکال مختلف طب بومی اطلاق می شود. طب سنتی از کشوری به کشور دیگر و از ناحیه ای به ناحیه دیگر به سبب عواملی چون تاریخ، گرایش های فردی، فلسفی و سایر عوامل متفاوت هستند. سازمان جهانی بهداشت سه نوع سیستم فراگیر یا تلفیقی، سیستم مشتمل و سیستم اغماض گر را تعریف کرده که در هر کدام به درجه ای طب سنتی به عنوان یک جزء شناخته شده وجود دارد. طب مکمل، طب جایگزین، طب مکمل وجایگزین، طب سنتی، طب بومی و طب حاشیه از جمله واژگان معرف طب سنتی در کشورهای مختلف هستند. گرچه استفاده از طب سنتی و درآمد حاصل از آن در سطح جهانی در حال افزایش است، کمیت و کیفیت و امنیت داده های دردسترس در طب سنتی از معیارهای لازم برای حمایت و استفاده جهانی فاصله دارد. کمبود تحقیقات، مانع تامین استانداردهای ایمنی و کیفیت و قانون گذاری طب سنتی و فرآورده های آن در سطح ملی شده است. برای رفع این چالش ها، استراتژی طب سنتی سازمان جهانی بهداشت با چهار هدف: طرح سیاست، تسهیل امنیت، سودمندی و کیفیت، تامین دسترسی توسعه یافته است. نتیجه گیری: باتوجه به اینکه استفاده از طب سنتی و هزینه های مالی آن در حال افزایش است، کمبود تحقیقات مانع تامین استانداردهای ایمنی و کیفیت و قانون گذاری شده و توجه وحمایت دولت ها را می طلبد. سازمان جهانی بهداشت نقش گسترده ای را در قبال طب سنتی برعهده دارد و در این زمینه با کشورها همکاری می کند و خدمات گسترده ای در قبال طب سنتی انجام داده است. |
لینک دانلود مقاله | بررسی اطلاعات طب سنتی |
عنوان نشریه | نشریه طب سنتی اسلام و ایران ، پاییز 1393 ، شماره3 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...