متأسفانه در جامعه باورها و شایعات غلط طبی زیادی در میان توده مردم، رواج یافته است که با آنچه در منابع طب سنتی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها ذکر شده، در تضاد است، از این رو ما قصد داریم، هر هفته یکی از این باورها و شایعات را در سایت طبایع، مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم:
باور غلط طبی (9)
مزاج گوشت گاو، گوساله، مرغ و ماهی سرد و مزاج گوشت گوسفند، شترمرغ، بوقلمون و شتر گرم است.
بررسی و تحلیل از منظر طب سنتی
یکی از باورهای غلط طبی، متفاوت بودن مزاج گوشتهاست، در حالی که تمام گوشتها، دارای درجاتی از گرمی و تری هستند و درجه گرمی و تری آنها بیشتر نسبت به گوشت گوسفند (بهترین نوع گوشت) سنجیده میشود، مثلاً گوشت گاو، گوشتی دیرهضم، سودازا و گرمی و تری آن نسبت به گوشت گوسفند کمتر است.
باید بدانید که همه گوشتها، گرم و تر هستند اما برحسب اختلاف انواع حیوانات، نوع تغذیه، چاقی و لاغری، محیط زندگی، کم یا زیاد بودن حرکت، دریایی یا خشکی بودن حیوان و … درجه گرمی و تری آنها متفاوت خواهد بود.
و عموماً مزاج گوشتها بیشتر نسبت به گوشت گوسفند که بهترین و مناسب ترین گوشت از نظر شباهت به مزاج انسان است سنجیده میشود، به عنوان مثال گوشت گاوی، گوشتی دیرهضم و سودازاست که خون خوبی از آن برای بدن تولید نمیشود و گرم و تری آن نسبت به گوشت گوسفند کمتر است یا گوشت ماهی مولد بلغم است و درجه گرمی و تری آن بسته به نوع آبی که در آن رشد میکند متفاوت خواهد بود.