فهرست محتوا پنهان
نام و مزاج
قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج و اسفلنج نام های دیگر شنگ است.
مزاج این گیاه دارویی سرد و خشک است.
معرفی
- رنگی شبیه به سبز متمایل به کبودی داشته و سر آن باریک تر از انتهای آن است.
- این گیاه دارای دانه نیز می باشد و شما می توانید دانه های قهوه ای رنگ آن را ببینید.
- وقتی این گیاه را از دل خاک بیرون بکشید مشاهده خواهید کرد که ریشه ای دوکی شکل داشته و سفید متمایل به زرد می باشد.
- هم از ریشه این گیاه استفاده می شود و هم از برگ و ساقه آن و چه بسا خواص ریشه آن بسیار بیشتر از قسمت های دیگر آن می باشد.
خواص
- باعث بهبود و کاهش علائم اسهال می شود
- خونریزی معده را قطع می کند
- از خونریزی سینه پیشگیری می کند
- درمان بسیار مفیدی برای مبتلایان به بیماری سل می باشد
- شنگ دیواره معده را تقویت میکند و همچنین در سمزدایی بدن از این گیاه استفاده میشود
- عصاره گیاه شنگ به عنوان یک فرآورده مکمل در بهبود کبد چرب اثرات خوبی از خود نشان داده و تاکنون هیچگونه عارضه جانبی خاصی از این گیاه مشاهده نشده است.
- استعمال موضعی گلهای گیاه شنگ جهت درمان سوختگی مفید است و ریشه این گیاه در طب سنتی جهت سمیتزدایی بدن مورد استفاده قرار میگیرد.
- استفاده از این گیاه در درمان زخمهای گوارشی و ریه موثر است و عصاره آن به دلیل قابض بودن جهت درمان انواع خونریزی از جمله خونریزیهای رحمی، دستگاه تنفسی و درمان برخی از انواع اسهال مفید است
- در کمک به درمان کچلی و زخم های پوستی نیز از خواص شنگ در طب سنتی استفاده میشود.
- از ضماد برگهای این گیاه در ساخت کرم استفاده شده به منظور التیام زخمهای سطحی استفاده می شود.
- حکیم محمد بن زکریای رازی، ضماد ریشه این گیاه را پادزهر سموم دانسته و برای سم زدایی بدن از آن استفاده می کرد.
- اگر جوشانده این گیاه را با روغن زیتون مصرف کنید، خواص آرامش بخشی آن را خواهید دید.
- ریشه این گیاه دارویی دارای لعاب بوده و کمی تلخ است و خاصیت خلط آور و نرم کننده سینه از جمله مصارف دارویی ریشه این گیاه است.
بیشتر بخوانید!
موارد منع استفاده
- افرادی که دارای مزاجی صفرایی هستند نباید این گیاه استفاده کنند.
- افرادی که دارای انواع بیماری های کلیوی هستند، نباید از این گیاه استفاده کنند.
- بانوان باردار برای مصرف گیاه شنگ حتماً باید با پزشک خود مشورت کنند.
شیوه استفاده
- آن را بجوشانید و سپس صاف کرده و هم گیاه پخته شده را مصرف کنید و هم آب آن را که سرشار از مواد مغذی است
- شما می توانید 60 گرم از ریشه این گیاه را جوشانده و برای درمان بیماری هایی همچون نزله ریوی، نقرس، رماتیسم و امراض جلدی از آن بهره ببرید.