دندان های شیری اولین دندان هایی هستند که در دهان انسان ایجاد می شوند، رشد می کنند و به تکلم، جویدن و خوردن خوراکی ها کمک می کنند.
این دندانها دائمی نیستند و فقط برای مدت زمان مشخصی دوام می آورند، و در سن 5 – 6 سالگی شروع به افتادن می کنند و دندان های دائمی جایگزین این دندان های شیری می شوند.
دوره ظاهر شدن دندان های شیری حدودا از 6 – 7 زندگی کودک شروع می شود و تا حدودا 2 سالگی که اولین مجموعه دندان ها به طور کامل تشکیل می شود طول می کشد.
پیشنهاد: برای بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان های کودکان، می توانید به دندانپزشکی کودکان پرنس در تهران مراجعه کنید.
تفاوت دندان های شیری و دائمی
اولین تفاوت بین دندان های شیری و دندان های دائمی نزدیک همان چیزی است که به آنها می گویند.دندان های شیری موقت موقت هستند، ولی دندان های دائمی با مراقبت مناسب می توانند تا کهنسالی در دهان باقی بمانند. همچنین گفته می شود منشاء عبارت “دندان شیری” به رنگ سفیدتر این دندان ها اشاره دارد که شبیه رنگ شیر است.
تفاوت مشخصه دیگر تعداد دندان ها است. در حالی که دندان های شیری در مجموع شامل 20 دندان است، دندان های دائمی می تواند به 32 دندان برسد، از جمله دندان های آسیاب سوم (یعنی دندان های عقل).
همچنین گفته می شود نسبت دندان شیری در مقایسه با دندان دائمی به طور قابل توجهی کوچکتر است، علاوه بر این گفته می شود دندان شیری مقاومت کمتری دارد، که باعث می شود آن ها بیشتر مستعد ابتلا به پوسیدگی باشند.
مراقبت از دندان های شیری
حفظ برخی مراقبت های بهداشتی دهان و دندان در دوران کودکی ضروری است. علاوه بر عادت به برخی عادات خوب که مادام العمر باقی می مانند، برخی از روش ها از ایجاد پوسیدگی دندان و بیماری های مربوط به دهان جلوگیری می کند که می تواند منجر به از دست دادن زودرس دندان های شیری شود.
تغذیه مناسب، مسواک زدن منظم و صحیح دندانها، مراجع به موقع به دندانپزشکی کودکان از مواردی هست که دندانپزشکان معمولا به رعایت آنها توصیه دارند.