ایمپلنت دیجیتال دندان
گزینههای درمانی زیادی برای اصلاح دندانهای شما وجود دارد؛ مانند پروتزهای کامل یا جزئی دندان، بریج و روشهای مختلف ایمپلنتهای دندان. در میان این روشها پیشرفتهترین روش، ایمپلنتهای دندان هستند که از فلزات تشکیل میشوند و با جراحی در استخوان فک، زیر لثهها قرار میگیرند.
یکی از روشهای اختراع شده در زمینهٔ ایمپلنت دندان به ایمپلنت دیجیتال معروف است. این فلزات تیتانیومی جایگزین بخشی از ریشه دندان میشوند و از استخوان زیر ریشه دندان محافظت میکنند هم چنین اجازه نمیدهند استخوان فک آسیب ببیند. این روش بهعنوان جراحی دیجیتال شناخته میشود.
وقتی تمام دنیا به سمت علم دیجیتال میروند و فناوری دیجیتال در هر زمینهای محبوبیت پیدا کرده است، دندانپزشکی هم توانسته از علم دیجیتال بهخوبی استفاده کند. یکی از بهترین نمونههای استفاده از فناوری دیجیتال در حوزه دندانپزشکی، روش ایمپلنت دیجیتال است. این روش مزایای بسیاری دارد.
ایمپلنت دندان بهطورکلی برای چیست و چگونه انجام میشود؟
اگر دندان خود را در سانحه تصادف یا در اثر ضربه شدید ازدستدادهاید یا دندانهای فرسوده خود را کشیدهاید و دیگر نمیتوان آن را از ریشه نجات داد با این روش میتوانید لبخند ازدسترفته خود را بازگردانید. بهطورکلی ایمپلنت دندان روشی برای کاشت دندانهای ازدسترفتهٔ شماست.
ایمپلنت و کاشت دندان چگونه است؟
ایمپلنت دندان جایگزین دندان کشیده شده شما با یک میخ یا پایه فلزی است که به استخوان پیچ میشود تا همانند یک لنگر عمل کند. جذابیت اصلی ایمپلنت دندان، دائمی بودن آن است.
دندانمصنوعی، پروتز و روشهای دیگر، دندانهای شما را طبیعی جلوه نمیدهند؛ اما ایمپلنت باعث میشود دندانهای شما طبیعی به نظر برسند. این بهترین جایگزین برای بریج است که بهدرستی جا نمیافتد و یا پروتزهایی که بعد از مدتی میافتند و دائمی نیستند.
ایمپلنتها بهعنوان دندانهای دائمی بسیار طبیعیتر هستند و از روشهایی که دندانپزشک را ملزم میکند تا دندانهای سالم را برای قراردادن دندانمصنوعی از بین ببرند بسیار متقاعدکنندهتر هستند.
ایمپلنت: ایمپلنت تیتانیومی است که بر روی استخوان فک پایین یا بالایی قرار میگیرد. این فلز همانند لنگر عمل میکند.
چه زمانی از ایمپلنت استفاده میشود؟
ایمپلنتها بهویژه انواع تک دندانیها میتوانند برای افرادی که یک یا چند دندان ازدستدادهاند، استفاده شوند. معمولاً کسانی که دندانهای خود را ازدستدادهاند و مایل هر راهحلی حلی برای ترمیم دندان خود داشته باشند که از پروتز یا بریج دندان قابلاعتمادتر باشد، این روش مناسب است. همچنین این روش برای جایگزینی دندانهای ازدسترفته با تکیهگاههای استخوانی که به دلیل بیماری پریودنتال فرسوده شدهاند بسیار مناسب است.
- کشیدن دندان: اگر دندان فرسوده یا مرده شما هنوز کشیده نشده است، باید آن را هر چه زودتر بکشید تا امکان قراردادن ایمپلنت دندان شما فراهم شود. به طور طبیعی شما میتوانید ایمپلنت را در جایی قرار دهید که هنوز ریشه دندان سالم است.
- آمادهسازی فک: فک شما باید برای جراحی آماده شود. ممکن است لازم باشد از طریق پیوند استخوان تقویت استخوان انجام دهید تا استخوان و فضای کافی برای قراردادن ایمپلنت ایجاد شود. بدون استخوان مناسب برای جاسازی ایمپلنت، این روش جوابگو نیست.
- کاشت ایمپلنت: دندانپزشکان یک برش در لثه ایجاد میکنند و ایمپلنت را در آن قرار میدهند سپس در استخوان فک آن را پیچ میکنند.
- سلامت دندانهای مجاور: دندانهای طبیعی و بافتهای نگهدارنده آنها در نزدیکی حفرهای که قرار است ایمپلنت در آن قرار داده شود باید سالم باشند و از التهاب لثه یا پریودنتیت رنج نبرند. در غیر این صورت این روش موفقیتآمیز نخواهد بود.
- ایمپلنت شکافهای دندان را پر میکند و بایت شما را اصلاح میکند: ایمپلنتهای دندانی بسیار کمک میکنند تا شکافهای ایجاد شده پر شوند. اگر شکاف را به حال خود رها کنید و به فکر ایمپلنت نباشید، دندانهای شما بهتدریج به سمت شکاف حرکت میکنند، بنابراین شکل فک و قرارگیری دندانها تغییر خواهد کرد.
- ایمپلنت تخریب ساختار صورت را متوقف میکند: ایمپلنت میتواند از تغییر استخوان فک و چانه شما جلوگیری کند و جای دندان ازدسترفته شما را پر کند. هرچه جای دندانهای ازدسترفتهٔ شما بیشتر خالی بماند با افزایش سن ساختار استخوان، صورت و فک شما بیشتر تغییر میکند.
مضرات ایمپلنت دندان
- درد، تورم و خونریزی ناشی از جراحی
- عوارض بیهوشی مانند تهوع، استفراغ و خوابآلودگی
- آسیب عصبی عضلات مجاور یا حفره سینوسی
- ایمپلنتها ممکن است بدون رعایت بهداشت دهان و دندان فرسوده شوند.
- ایمپلنتهای دندانی برای همه مناسب نیستند، تعداد کمی از بیماران ممکن است به دلیل سلامت استخوانها واجد شرایط ایمپلنت دندان نباشند. استخوانهای محکم و سالم گزینههای مناسبتری برای ایمپلنت هستند.
روش دندانپزشکی ایمپلنت دیجیتال چگونه است؟
این تکنیک از یک شبیهساز کامپیوتری سهبعدی برای بررسی موقعیت استخوان و عصب دندان استفاده میکند. در این روش از برش بسیار کوچکی استفاده میشود بنابراین درد کمتری را نسبت به درد تجربه شده در جراحی کاشتهای سنتی دندان ایجاد میکند. دندانپزشکها هنگام انجام این کار اطلاعاتی که با شبیهساز کامپیوتری از دندان شما به دست آوردند را بررسی میکنند تا اطمینان حاصل شود که حین کار اعصاب و دندانهای اطراف آن آسیب نمیبینند.
در این روش با استفاده از شبیهساز سهبعدی میتوان ایمپلنتها را باتوجهبه اندازه استخوان موردنظر ساخت. با این تکنیک نیازی به برش یا بخیه استخوان دندان نیست. این جراحی با کوچکترین برش بر روی لثه انجام میشود و با اسپلینت های هدایتشونده درد کمتری ایجاد میکند.
آیا ایمپلنت دیجیتال درد کمتری نسبت به سایر جراحیهای کاشت دندان دارد؟
در جراحی سنتی ایمپلنت، لثه در تمام مراحل جراحی برش داده میشود. در جراحی ایمپلنت دیجیتال، دندانپزشکان از تصاویر سهبعدی برای بررسی وضعیت استخوان و موقعیت عصب دندان استفاده میکنند؛ بنابراین لثه را برش بسیار کوچکی میدهند که حتی نیاز به بخیهزدن هم ندارد. نهتنها زمان بهبودی مراجعهکنندگان کم میشود، بلکه خطر خونریزی، عفونت و تورم نیز کاهش مییابد. در روش ایمپلنت دیجیتال تنها 10 تا 20 دقیقه طول می کشد تا ایمپلنت مورد نظر قرار داده شود.
مزایای ایمپلنت دیجیتال چیست؟
- جراحی زمان کمتری میبرد. تنها حدود 10 تا 15 دقیقه طول می کشد تا جراحی انجام شود.
- سیتیاسکن سهبعدی دقت بهتری را برای قراردادن ایمپلنت و زاویهبندی مناسبتری را برای بهبود آسان فراهم میکند.
- در مقایسه با جراحی ایمپلنتهای سنتی، ایمپلنت دیجیتال بدون بخیه و بدون ایجاد برش است و خونریزی کمتری دارد.
- هیچ آسیبی به اعصاب و دندانهای مجاور وارد نمیشود؛ زیرا ایمپلنتها دقیقاً در استخوان قرار میگیرند.
- برای بیماران دیابتی و کسانی که فشارخون دارند ایمن است؛ زیرا نتایج قابلپیشبینی و سریعتری میدهد.
- این تکنیک کمترین آسیب را به استخوان و ساختارهای اطراف دندان وارد میکند و هم چنین جراحی باتوجهبه سفارش و درخواست بیمار انجام میشود.
- ایمپلنتها بر اساس رنگ دندانهای مجاور بیمار پردازش و طراحی میشوند و حداکثر زیبایی را به مراجعهکننده میدهند.