درد دندان، یکی از آزاردهندهترین تجربههای زندگی انسان است. افرادی که درگیر این درد میشوند دوست دارند در سریعترین زمان ممکن از شر آن خلاص شوند. حالا چه با کمک درمانهای نوین و دندانپزشکی و چه با روشهای جایگزین طب سنتی.
اما سوال اینجاست که آیا واقعا طب سنتی جایگزینی برای عصبکشی دندان دارد یا خیر؟ یا اینکه آیا این روشهای خانگی و سنتی، راه حل ایمنی برای از بین بردن دندان درد و یا حتی از بین بردن عصب دندان هستند؟ علائم به عصب رسیدن دندان چیست؟
ما در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت که چرا درمانهای علمی مانند عصب کشی دندان جایگزینی در طب سنتی ندارند. سپس، سعی میکنیم تا با بررسی راهکارهای سنتی عصب کشی، معایب و حتی مزایای آنها را به شما معرفی کنیم.
اما پیش از هر چیز، باید بدانیم که فرایند عصب کشی چیست و چگونه انجام میشود.
درمان ریشه یا عصب کشی دندان
درمان ریشه، روت کانال دندان و یا نام عامیانهترِ عصب کشی دندان، روشی برای درمان دندانهایی است که به شدت آسیب دیده یا عفونی شدند. در این روش، عصب و پالپ دندان (که در مرکز دندان قرار دارند) از داخل دندان خارج میشوند و کانالهای ریشه با استفاده از موادی مخصوص پر میشوند.
معمولا هدف از این فرایند درمانیِ متداول، حفظ دندان آسیب دیدهی فرد برای سالیان طولانیتر و پیشگیری از انتشار عفونت به سایر دندانهای فرد است.
مراحل درمان ریشه
اگر قصد درمان ریشه دندان خود را داشته باشید، باید برای دریافت این خدمت به یک دندانپزشک متخصص درمان ریشه دندان (متخصص عصب کشی) مراجعه کنید. این متخصص با بررسی عکس رادیوگرافی دندان شما، بهترین برنامه درمان را برایتان تدوین خواهد کرد.
در اولین مرحله، در صورتی که دندان شما با عفونت درگیر باشد، باید از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید تا بخشی از این عفونت از بین برود. سپس، باید پس از گذشت یک بازه حدودا 5 روزه مجددا به دندانپزشکی مراجعه کنید تا روند درمان دندان شما آغاز شود.
دندانپزشک در ابتدای کار، دندان و محدوده مورد نظر را با استفاده از تزریق داروی بی حسی بی حس میکند. با این کار، شما در طول جلسه هیچگونه دردی احساس نخواهید کرد. سپس، با استفاده از ابزاری مخصوص، سوراخی در قسمت رویی دندان آسیب دیده ایجاد میکند تا به کانالهای ریشه دسترسی پیدا کند.
در مرحله بعد، عصب و پالپِ درگیر با عفونت از داخل کانال های ریشه خارج میشوند. کانالها با استفاده از محلولهای ضدعفونیکننده شسته و در نهایت، با استفاده از مواد مخصوصی مانند کامپوزیت را آمالگام، پر میشوند. در نهایت، برای حفظ سلامتی دندان برای مدتی طولانیتر، از روکش دندان برای محافظت بیشتر استفاده خواهد شد. جهت مشاهده هزینه عصب کشی و پرکردن دندان کلیک کنید.
نقش متخصص عصب کشی
متخصص عصب کشی یا اندودنتیست، دندانپزشکی است که به طور خاص در زمینه تشخیص و درمان بیماریهای مربوط به پالپ و عصب دندان (اندودنتیکس) تخصص دارد. این متخصص نقشی بسیار کلیدی در فرایند درمان ریشه دندان ایفا میکند.
تشخیص دقیق مشکل، تزریق درست و به اندازهی داروی بی حسی، استفاده از ابزارهای صحیح، تشخیص دقیق تعداد کانالهای ریشه و ترمیم درستِ دندان، از جمله مزایایی است که تنها در صورت مراجعه به یک متخصص عصب کشی خوب عاید شما خواهد شد.
علائم و نشانه های نیاز به عصب کشی
برخی از علائم نیاز به عصب کشی دندان آنقدر واضح هستند که در صورت وجود آنها میتوانید مطمئن شوید که مشکلی در ریشه دندان شما به وجود آمده است! برای مثال:
- احساس درد شدید و مداوم در دندان، به خصوص هنگام جویدن یا مصرف خوراکیهای گرم یا سرد
- درد ضربان دار یا تیر کشیدن در دندان
- درد ناگهانی و شدید در دندان خصوصا در شب و هنگام خوابیدن
- تورم و قرمزی لثه در اطراف دندان
- ترشحات چرکی از لثه یا دندان (آبسه دندان)
- بوی بد دهان
- طعم بد در دهان
- تغییر رنگ دندان (تیره شدن یا خاکستری شدن)
- لق شدن دندان
- و در نهایت، شکستگی یا ترک خوردگی دندان
وجود هر یک از این نشانهها میتواند علائمی از آسیب دیدگی جدی دندان شما باشد.
چه روش جایگزینی در طب سنتی برای عصب کشی دندان وجود دارد؟
حقیقت این است که حداقل تا این لحظه، هیچ روش جایگزینی در طب سنتی برای فرایندی تخصصی مانند عصب کشی دندان معرفی نشده است. اما برخی از روشها و اقدامات خاص وجود دارند که میتوانند درد دندان شما را تا حدی قابل تحملتر کنند. آن هم صرفا برای ایجاد یک وقفه، تا زمان مراجعه شما به دندانپزشکی!
استفاده از گیاهان دارویی و محصولات طبیعی
برخی از گیاهان مانند نعنا، بابونه، بومادران، زنجبیل، گل میخک و زردچوبه به دلیل خواص ضدالتهابی و مسکن خود میتوانند به کاهش درد دندان شما کمک کنند. محصولاتی طبیعی مانند سیر، پیاز یا بره موم زنبورعسل نیز به درمان دندان درد شما کمک میکنند. با این حال، اثربخشی این روشها به شدت عفونت و آسیب دیدگی دندان شما بستگی دارد و ممکن است برای همه افراد موثر نباشد.
استفاده از آب نمک
شستشوی دهان با آب نمک نیز یکی دیگر از درمانهای سنتی رایج برای کاهش درد دندان است. این محلول میتواند موقتا التهاب و درد ناشی از دندان درد را از بین ببرد. هر چند که مجددا تاکید میکنیم که این روش نیز مانند روش قبلی، صرفا به کاهش مقطعی دندان درد شما منجر خواهد شد. نه از بین رفتن عفونت و تخلیه ریشه دندان!
آیا عصب کشی ضرر دارد؟
در صورتی که عصب کشی دندان خود را با روشی علمی و تحت نظر یک دندانپزشک متخصص درمان ریشه (اندودنتیست) انجام دهید، هیچگونه عوارض یا ضرری متوجه دندانهای شما نخواهد بود.
اما در صورتی که قصد استفاده از راهکارهای جایگزین و کاهش درد با استفاده از روشهای خانگی اثبات نشده را داشته باشید، ممکن است با مشکلاتی جدی روبرو شوید. مشکلاتی از قبیل سرایت آسیب دیدگی به دندانهای مجاور و خطر از دست رفتن کامل دندان مورد نظر!
عصب کشی دندان در مجموعه دندانپزشکی دکتر بنیانیان
اگر ساکن شهر تهران هستید و از دندان درد ناشی از به عصب رسیدنِ دندانتان رنج میبرید، همین امروز با مجموعه دندانپزشکی دکتر بنیانیان تماس بگیرید و از خدمات تخصصی این مجوعه برای درمان ریشه دندان یا دندانهای خود بهرهمند شوید.
مجموعه دندانپزشکی دکتر بنیانیان با حضور برترین و حرفهایترین متخصصان شهر تهران و با استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات دندانپزشکی، خدمات مربوط به عصب کشی دندان را با کیفیتی بسیار بالا به شما ارائه خواهد داد.
در این مجموعه، از متدهای نوین و بی حسیهای توام با کمترین درد برای انجام عصب کشی استفاده میشود تا تجربهای خوشایند برای شما به ارمغان آورده شود.
شما میتوانید با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان واقع در میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷ و یا مراجعه به سایت دکتربنیانیان به آدرس: drbonyanian.com از خدمات درمان ریشه این مجموعه دندانپزشکی استفاده نمایید.
در مجموع
فرایندهای دندانپزشکی آنقدر تخصصی هستند که در بیش از 99 درصد از مواقع، امکان برطرف کردن آنها توسط خود فرد و یا با استفاده از روشهای جایگزین خانگی و طب سنتی وجود ندارد.
به همین دلیل، به شما پیشنهاد میکنیم که در صورت وجود هر گونه مشکل در دندانهای خود، خصوصا در صورت نیاز به عصب کشی دندان، در اولین فرصت به دندانپزشکی مراجعه و موضوع را با یک متخصص درمان ریشه در میان بگذارید تا بهترین روش درمان برای شما اجرا شود.