چکیده : در این مطلب در رابطه با جراحی ایمپلنت دندان یک مرحله ای و دو مرحله ای توضیح دادیم. کاشت ایمپلنت یک روش مناسب و مطمئن برای درمان جای خالی دندانهای از دست رفته است. در هر دو روش انتخاب نوع و جنس ایمپلنت با توجه به نظر شما انتخاب میشود اما تعیین روش کاشت ایمپلنت تنها با تشخیص و صلاح دید دندانپزشک صورت میگیرد.
فقدان یکی یا چند تا از دندانها شرایط بدی را برای فرد ایجاد میکند. جای خالی دندان از دست رفته هم زیبایی لبخند را کم میکند و هم از طرف دیگر مشکلاتی از قبیل نامرتبی دیگر دندانها را به همراه دارد. کاشت ایمپلنت دندان جزو درمانهای طولانی در دندانپزشکی محسوب میشود و حداقل 8 ماه طول میکشد. با این حال در روش کاشت ایمپلنت یک مرحله ای، همه مراحل ایمپلنت تنها در یک جلسه انجام میشوند و طول دوره درمان به حداقل ممکن میرسد. در ادامه این مطلب میخواهیم در مورد جراحی ایمپلنت دندان یک مرحله ای و دو مرحله ای چیست توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
کاشت ایمپلنت دندان یک مرحله ای
کاشت ایمپلنت فوری یا یک مرحله ای، روشی است که در آن کشیدن دندان قبلی و نصب پایه ایمپلنت همگی در یک جلسه انجام میشوند. یعنی در همان روزی که ریشه دندان یا خود دندان از دهان خارج میشود، بلافاصله پایه ایمپلنت درون استخوان فک نصب میشود.
روش کاشت ایمپلنت دندان یک مرحله ای به کسانی توصیه میشود که زمان کمی دارند و میخواهند در سریعترین زمان ممکن جای دندان از دست رفته خود را پر کنند. در این روش حتی یک روز هم بدون دندان نخواهید بود و جای خالی دندان بلافاصله با ایمپلنت پر میشود. از مزایای این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه مقرون به صرفه
- کوتاهی دوره درمان
- صرفه جویی در وقت
- کاهش تعداد جلسات دندانپزشکی
- درد کمتر
- کم تهاجمی
توجه کنید که کاشت ایمپلنت یک مرحله ای برای همه افراد انجام نمیشود و برای استفاده از این روش باید وضعیت سلامتی شما در سطح مطلوب باشد.
کاشت ایمپلنت دندان دو مرحله ای
منظور از کاشت ایمپلنت دو مرحله ای، همان روش متداول کاشت ایمپلنت است که نصب ایمپلنت در دو مرحله جراحی انجام میشود. طول دوره درمان در ایمپلنت دو مرحله ای بیشتر از ایمپلنت یک مرحله ای است و طبق مراحل زیر انجام میشود:
- معاینه و بررسی اولیه وضعیت دندانها و استخوان فک
- خارج کردن ریشه دندان فعلی
- نصب پایه ایمپلنت
- نصب اباتمنت
- نصب روکش ایمپلنت
ایمپلنت یک مرحله ای بهتر است یا دو مرحله ای؟
همان طور که گفتیم در روش ایمپلنت یک مرحله ای مراحل اولیه درمان از کشیدن دندان تا نصب روکش موقت تنها در یک جلسه انجام میشود اما در روش دو مرحله ای، هر مرحله در یک جلسه دندانپزشکی مختلف صورت میگیرد. در یک نگاه کلی، برخی فکر میکنند ایمپلنت یک مرحله ای بهتر است، زیرا باید به مراتب کمتری به دندانپزشکی مراجعه کنند. اما باید بدانید که روش ایمپلنت یک مرحله ای برای همه افراد امکانپذیر نیست و در افراد با شرایط خاص مثل مبتلایان به بیماری زمینهای و کسانی که چندتا دندان از دست رفته دارند انجام نمیشود.
بنابراین نمیتوان به طور قطع عنوان کرد که دقیقا کدام روش بهتر است. توصیه میکنیم برای دانستن اینکه کدام روش ایمپلنت یک مرحله ای یا دو مرحله ای برای شما بهتر است، با دندانپزشک خود مشورت کنید. دندانپزشک با توجه به شرایط و وضعیت دندانهایتان بهترین و مناسب ترین روش را به شما پیشنهاد خواهد کرد. برای این کار میتوانید از خدمات مشاوره کاشت ایمپلنت دندان دکتر هومن پاک نیت استفاده کنید.
ماندگاری و موفقیت درمان ایمپلنت یک مرحله ای بیشتر است یا دو مرحله ای؟
به طور کلی درمان ایمپلنت جزو درمانهای مادام العمر محسوب میشود، زیرا نتایج آن بالای 25 سال ماندگاری دارند. نتایج ایمپلنت چه به روش یک مرحله ای باشد چه به روش دو مرحله ای، تا آخر عمر دوام خواهد داشت. در مورد موفقیت آمیز بودن درمان ایمپلنت یک مرحله ای و دو مرحله ای عوامل مختلفی از قبیل وضعیت سلامت فرد، رعایت مراقبتهای بعد از کاشت، تخصص و تجربه دندانپزشک، رعایت رژیم غذایی، عدم استفاده از دخانیات، اجتناب از ورزشهای سنگین و متریال ایمپلنت موثر هستند. توجه کنید که درصد موفقیت درمان ایمپلنت دندان بالای 95 درصد است.
عوارض ایمپلنت یک مرحله ای
با توجه به اینکه تمامی مراحل کاشت ایمپلنت در روش یک مرحله ای تنها در یک جلسه و پشت سر هم انجام میشوند، احتمال بروز عوارض زیر در این روش وجود دارد:
- عفونت
- پوسیدگی
- درد دندان
- عدم اتصال پایه ایمپلنت به استخوان فک
- التهاب و تورم لثه
- بروز حساسیت
برای جلوگیری از بروز این عوارض توصیه میکنیم مراقبتهای بعد از ایمپلنت را جدی بگیرید و آنها را رعایت کنید.
مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت یک مرحله ای و دو مرحله ای
مراقبتهای بعد از ایمپلنت دندان اهمیت زیادی دارند و از بروز عوارض احتمالی جلوگیری میکنند. برای دستیابی به بهترین نتایج و جلوگیری از بروز عوارض، نکات زیر را بعد از کاشت ایمپلنت رعایت کنید:
- تا چند روز غذاهای نرم و آبکی بخورید.
- از دهانشویه آنتی باکتریال هفته ای یک مرتبه استفاده کنید.
- استفاده از مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید.
- از خوردن غذاهای سفت، چسبناک و غذاهایی که به جویدن زیاد نیاز دارند اجتناب کنید.
- تا حداقل یک هفته استراحت کنید.
- میوه و سبزیجات بیشتری بخورید.
- کلسیم و پروتئین بیشتری مصرف کنید تا روند بهبود لثه تسریع یابد.
- در زمان تعیین شده برای چکاپ دندانهایتان به دندانپزشکی مراجعه کنید.
کاشت ایمپلنت در مطب دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت
مهمترین نکته در درمان ایمپلنت مراجعه به یک دندانپزشک با تجربه و ماهر است. کاشت ایمپلنت هزینه زیادی میطلبد و اگر در انتخاب دندانپزشک برای ایمپلنت دقت کافی نداشته باشید، احتمال نارضایتی از نتیجه درمان وجود دارد. توصیه میکنیم قبل از شروع درمان حتما در مورد بهترین دندانپزشکان کاشت ایمپلنت تحقیق کنید.
بدون شک مطب دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت یکی از مطبهای معتبر و با سابقه در حوزه کاشت ایمپلنت دندان و همچنین بهترین دندانپزشک برای لمینت دندان است. در این مطب علاوه بر کاشت ایمپلنت معمولی، کاشت ایمپلنت دیجیتال هم انجام میشود. علاوه بر این مشاوره خدمات زیبایی دندانپزشکی توسط دکتر هومن پاک نیت به صورت کاملا رایگان به تمامی مراجعان ارائه میشود. برای رزرو نوبت مشاوره رایگان کاشت ایمپلنت کافی است به آدرس https://drhoomanpakniat.com/ مراجعه کرده و فرم موجود در سایت را پر کنید.
سخن پایانی
در این مطلب در رابطه با جراحی ایمپلنت دندان یک مرحله ای و دو مرحله ای توضیح دادیم. کاشت ایمپلنت یک روش مناسب و مطمئن برای درمان جای خالی دندانهای از دست رفته است. در هر دو روش انتخاب نوع و جنس ایمپلنت با توجه به نظر شما انتخاب میشود اما تعیین روش کاشت ایمپلنت تنها با تشخیص و صلاح دید دندانپزشک صورت میگیرد.