برای مزه دار کردن مرغ یا همان مرینیت مرغ روش های مختلفی بر اساس ذائقه های مختلف وجود دارد. همانطور که می دانید طبع گوشت مرغ در طب سنتی سرد معرفی شده است.
مزه دار کردن گوشت های سرد مانند گوشت مرغ علاوه بر این که بوی ضخم (زهم) گوشت را از بین می برد و طعم های جذابی به گوشت می دهد از منظر طب سنتی باعث متعادل شدن طبع گوشت های سرد نیز می شوند. اکثر موادی که برای مزه دار کردن مرغ ها در دستورات زیر استفاده شده اند طبع گرم دارند.
در این مطلب سعی کردیم بیشتر روش های رایج را جمع آوری و در اختیار دنبال کنندگان سایت طبایع قرار دهیم. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید و دستور مرینیت کردن مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید این مرینیت کردن مرغ ها برای پختن در فر و یا سرخ کردن آن می باشد. در دستورات ذکر شده در ادامه مطلب هر چه مرغ شما بیشتر در یخچال بماند طعم مواد زده شده را بهتر به خود می گیرد و طعم مرغ شما خوشمزه تر خواهد شد.
1: مزه دار کردن مرغ به روش ساده
برای این منظور پودر پاپریکا، نمک، سیر رنده شده، فلفل سیاه، کره و روغن مایع را با هم مخلوط کنید و مرغ ها را با این مواد آغشته کنید. مرغ ها را به مدت 3 ساعت در یخچال بگذارید و بعد از آن در فر بگذارید یا سرخ کنید.
2: مزه دار کردن مرغ با سیر و کره و زعفران
این روش مزه دار کردن مرغ یکی از سادهترین و خوشمزه ترین روشها است. برای این کار سیر و پیاز را خرد کرده و با کمی کره آب شده، آبلیمو، نمک، زعفران، آویشن، موسیر خشک، فلفل قرمز و کمی روغن زیتون درون مخلوطکن ریخته بهخوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
مخلوط بدست آمده را با برس روی مرغها بکشید. حتی میتوانید مرغها را کمی با این مایه ورز دهید. سپس مرغ مزه دار شده را 24 ساعت در یخچال بگذارید تا مواد به خورد مرغ برود. بعد از آن مرغ آماده پختن در فر می باشد.
3: مزه دار کردن مرغ با آب نمک و سیر
در این روش داخل یک لیتر آب 5 قاشق چایخوری نمک بریزید و آن را بجوشانید سپس صبر کنید تا خنک شود. پس از آن به آب مقدار کمی فلفل سیاه و سیر اضافه کنید. مرغ را در داخل این ظرف آب قرار دهید. بعد از چند ساعت مرغ را از ظرف خارج کنید و به خوبی خشک کنید و در داخل فر قرار دهید.
4: مزه دار کردن مرغ با سس خردل
برای مزه دار کردن مرغ با سس خردل، باید مرغ را چند ساعت قبل از پختهشدن با آبلیمو، کمی نمک، کمی روغن زیتون و سس خردل آغشته کنید و در یخچال به مدت 3 ساعت بگذارید. سپس آن را در فر بگذارید یا سرخ کنید.
5: مزه دار کردن مرغ به روش ایتالیایی
برای این کار باید مرغها را چند ساعت قبل از اینکه پخته شوند با روغن زیتون، سرکه، نمک، پودر سیر و پونه کوهی خشک آغشته کنید و ورز دهید. سپس آن را در یخچال گذاشته و بعد مرغ را در فر بگذارید یا سرخ کنید.
6: مزه دار کردن مرغ به روش چینی (چیکن تریاکی)
برای مزه دار کردن مرغ به روش چینی، قهوه، زنجبیل، سیر، روغن کنجد، سس سویا، شکر قهوه ای و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید و آن را روی مرغ ها بمالید و خوب ورز دهید. بعد از آن مرغ طعمدار شده را در حدود ۱۰ ساعت در یخچال بگذارید تا مواد جذب آن شوند. سپس مرغ را در فر بگذارید یا سرخ کنید.
7: مزه دار کردن مرغ به روش مکزیکی
یکی دیگر از روش های معروف مزه دار کردن مرغ ها، روش مکزیکی است. در این روش مرغ را قبل از پختهشدن با فلفل سبز تند، روغن زیتون، سیر، پیاز، فلفل قرمز، زیره سبز، فلفل سیاه و نمک مزهدار کنید. مرغ مزه دار شده را حداقل ۵ ساعت در یخچال نگهداری کنید و بعد مرغ را داخل فر بگذارید یا سرخ کنید.
8: مزه دار کردن مرغ به روش باربیکیو
در این روش مرغ ها طعم دودی جذابی پیدا می کنند. برای این کار سس کچاپ، پودر پیاز، پاپریکا، سس سویا، سس باربیکیو، شکر قهوه ای، نمک و فلفل سیاه و پودر سیر را با هم مخلوط کرده و مرغ ها را به این مواد خوب آغشته کنید. روی ظرف مرغ ها را سلفون بکشید و به مدت 5 ساعت در یخچال بگذارید و سپس مرغ ها در فر گذاشته یا سرخ کنید.
9: مزه دار کردن مرغ به روش یونانی
روش یونانی برای نحوه طعم دار کردن مرغ کمی متفاوت و البته کمی زمانبر است. مرغ را با ماست چکیده، آبلیمو، سیر، پونه کوهی، سرکه، روغن زیتون، پودر گشنیز، فلفل و نمک آغشته کنید و خوب ورز دهید. روی مرغ مزه دار شده را با سلفون بپوشانید و به مدت 24 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا مواد به خورد مرغ بروند. بعد از 24 ساعت مرغ را داخل فر بگذارید یا سرخ کنید.
10: مزه دار کردن مرغ با سبزیجات
برای مزه دار کردن مرغ با سبزیجات، کافیست سبزیجات خشک مثل ریحان، نعنا، پونه کوهی، آویشن، رزماری و شوید را با روغن زیتون و آبلیمو مخلوط کنید. مرغ ها را با این مخلوط کاملا آغشته کنید و هم بزنید و ورز دهید. روی ظرف مرغ ها را سلفون بکشید و ۲۴ ساعت در یخچال استراحت دهید. بعد از این زمان مرغ ها آماده داخل فر گذاشتن و سرخ شدن هستند.
11: مزه دار کردن مرغ با آناناس
در این روش آناناسها را به صورت ورقی برش بزنید و در قطعههای کوچک به مرغ اضافه کنید و کمی آب آناناس نیز بر روی مرغ بریزید. بعد از آن زنجبیل، سیر و آبلیمو را به مرغ اضافه کنید. در نهایت فلفل و سرکه و کمی نمک اضافه کنید. روی ظرف مرغ ها را سلفون بکشید و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال استراحت دهید. بعد از این زمان مرغ ها آماده داخل فر گذاشتن و سرخ شدن هستند.
12: مزه دار کردن مرغ با سیر و لیمو
در این روش روغن زیتون، چاشنی ایتالیایی (ترکیبات این ادویه عبارتند از فلفل سفید، فلفل سیاه، هل باد، لیمو عمانی، دارچین، پودر لیمو ترش، تخم گشنیز، زیره، کرفس، ریحان بنفش، شنبلیله و سبزیهای معطر. این ادویه فاقد نمک است.)، سیر رنده شده، آب لیمو ترش تازه، مقداری از پوست لیمو ترش، مقداری عسل (اختیاری)، جعفری، نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا را با هم به مقدار لازم مخلوط کنید و مرغ ها را به این مواد آغشته کنید و با این مخلوط ورز دهید. .
حداقل 3 ساعت مرغ ها را در این مخلوط در یخچال بگذارید بمانند. سپس مرغ ها را در فر بگذارید یا سرخ کنید. می توانید به این مواد مقداری سس سویا نیز اضافه کنید.
13: مزه دار کردن مرغ با ادویه ماسالا
برای مزهدار کردن مرغ با سس ماسالا، سیر، زنجبیل، ماست، فلفل قرمز و زیره سبز همراه با ادویه تندوری (ادویه تندوری از ترکیب پودر زنجبیل، پاپریکا، پودر زیره، تخم گشنیز، زردچوبه، پودر جوز هندی، فلفل قرمز آسیاب شده و پودر میخک تهیه می شود)، گشنیز خشک و خرد شده و زردچوبه را با هم مخلوط کنید. مرغ یا تکه های مرغ را کاملا در این مواد هم بزنید و به این مخلوط آغشته کنید. روی مرغ ها را سلفون بکشید و حداقل 5 ساعت در یخچال استراحت دهید. بعد از این زمان مرغ ها آماده داخل فر گذاشتن و سرخ شدن هستند.
منبع: تیم تولید محتوای طبایع