مواد غذایی تراریخته یا دست کاری ژنتیکی شده به محصولاتی گفته می شود که از انتقال یک یا چند ژن بین دو نوع موجود زنده مختلف به وجود آید. این درحالی است که آکادمی پزشکی زیست محیطی آمریکا به پزشکان هشدار داده است، برای تمام بیماران خود رژیم های غذایی فاقد مواد دستکاری شده ژنتیکی تجویز کنند.
این آکادمی با استناد به مطالعات صورت گرفته بر حیوانات، تأثیرات مصرف محصولات تراریخته را شامل ارگان های داخلی صدمه دیده، اختلالات دستگاه گوارش و دستگاه ایمنی بدن، افزایش سرعت پیر شدن و ناباروری عنوان کرده است که براساس مطالعات بیست ساله پزشکان کالج سلطنتی انگلیس، عینا در انسانهای ساکن در کنار مزارع تولید محصولات تراریخته نیز مشاهده شده است.
این آکادمی اعلام داشته است که با توجه به اینکه حیوانات در اثر تغذیه با محصولات تغییر یافته ژنتیکی مبتلا به بیماری هایی خطرناک از جمله اوتیسم، چاقی، دیابت، آسم، سرطان، بیماری قلبی، آلرژی و مشکلات تولید مثل شده اند، مشابه این گونه بیماریها و عوارض در میان جامعه انسانی آمریکا نیز مکررا مشاهده شده است به طوری که طی 9 سال پس از کشت گسترده ذرت GM در سال 1996 در آمریکا، میزان ابتلاء مردم به بیماریهای قلبی – عروقی تقریباً به دو برابر رسید و از 7 درصد به 13 درصد افزایش یافت.
آکادمی یاد شده خاطر نشان می کند که مردم آمریکا نباید منتظر نتایج آزمایشات و مطالعات بر روی محصولات تغییر یافته ژنتیکی شوند و ضروری است از مصرف هر گونه محصول GM از جمله سویا، ذرت و مشتقات آنها، پنبه دانه، روغن کلزا و قند حاصل از چغندر قند تغییر یافته ژنتیکی خودداری کنند مگر آنکه این گونه محصولات ارگانیک و یا حاوی برچسب non-GMO باشند.