در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج گریپ فروت این گونه آمده است که:
- گریپ فروت، مزاج سرد، تری و رطوبت بسیار زیاد دارد.
- میوه ای خنک است و عطش را رفع می کند.
- اشتها را تقویت می کند.
- ضد خون ریزی بواسیر است.
- به تولید قند و مواد حیاتی دستگاه بدن کمک می کند.
- برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.
- یکی از خارق العاده ترین میوه ها برای دیابتی ها است.
- برای کسانی که موهای سرشان می شکند، تجویز می شود.
- برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.
- خوردن گریپ فروت برای رفع غلظت خون و چربی خون بسیارخوب است.
- دارای ویتامین «ث» است. این ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است.
- خوردن یک عدد گریپ فروت در روز در کاهش وزن افراد چاق تأثیر بسزایی دارد، و از بروز دیابت پیشگیری می کند.
توجه کنید که
- میوه ای که پوست رویی و پوست نازک داخل میوه، خیلی ضخیم نباشد و اندازه آن در حد میانه و فاقد هسته یا دارای هستههای ریز باشد کیفیت بالاتری دارند و هر چه پوستهها نازکتر باشد، کیفیت میوه بالاتر و لطیفتر و هضم و جذب آن راحتتر است.
- افراد دارای مزاج سرد و رطوبتی اصلا نباید از گریپ فروت، مخصوصا در فصل سرد استفاده کنند، زیرا ممکن است علائمی چون افت فشار،تورم مفاصل، افت حافظه و پر خوابی پیدا کنند.
گریپ فروت، دارویی عالی برای گرممزاجها
- افراد گرم مزاجی که دارای وزن و چربی بالا یا مشکلاتی همچون سنگ کلیه، کبد چرب و غلظت خون هستند، مصرف این میوه به آن ها توصیه میشود،
- زیرا هم باعث پاکسازی مواد زاید از طریق سیستم ادراری شده و هم باعث لاغر شدن آنها میشود.
- این قبیل افراد معمولا مستعد فشار یا قند خون بالا نیز هستند که این میوه برای آنها اثرات درمانی مفیدی دارد،
- ضمن اینکه گریپ فروت ادرارآور و صفرابر خوبی است و میتواند جوشهای پوستی ناشی از حرارت مزاج را رفع کند.
مصلح
عسل و گلنگبین مصلحات گریپ فروت، در طب سنتی اند.