در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج سرکه نارگیل این گونه آمده است که:
- این سرکه منبع خوبی از مواد معدنی و ویتامینھا هست.
- خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش میدهد.
- به بهبود عملکرد دستگاه گوارش انسان کمک میکند.
- سرکه نارگیل به کاهش سطح قند خون کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.
- به دلیل خواص ضد میکروبی قوی که دارد، خطر ابتلا به عفونت واژن را از بین میبرد.
- علاوه بر کاهش اشتها، باعث خاموش شدن ژن ذخیرهکننده چربی و در نتیجه افزایش چربیسوزی بدن میشود.
- به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
- به بهبود سلامت روده کمک میکند و برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش مفید است.
- به دلیل مقادیر بالای ترکیبات گیاهی و ویتامین C که دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
- به عنوان پاک کننده طبیعی پوست صورت و همچنین برای پاک سازی پوست سر و موها استفاده میشود.
- سرکه نارگیل، حاوی اسیدآمینههایي هست که معمولاً در غذاهاي گیاهی یافت نمیشوند. اسیدھای آمینه اضافه بر اھمیت کلیدی که در تعداد زیادی از فعالیتھای بدن دارند، نقش بسیار مھمی نیز در سلامتی سیستم ایمنی بدن ایفا میکنند.
چه زمانی مصرف سرکه نارگیل ضرر دارد؟
- زیاده روی در مصرف سرکه نارگیل به دلیل ماهیت اسیدی که دارد، میتواند باعث از بین رفتن مینای دندانها شود. توصیه میشود که قبل از مصرف با آب یا روغن رقیق کنید.
- ممکن است با دارو های کاهشدهنده فشار خون و قند خون تداخل دارویی داشته باشد.