در خصوص خواص و مزاج کاکائو در طب سنتی آمده است که :
- طبیعت کاکائو در طب سنتی گرم است.
- به کاهش استرس کمک میکند.
- سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است.
- باعث افزایش احساس آرامش و رضایتمندی در افراد میشود.
- برای افرادی که مبتلا به آسم هستند، مفید است.
- کاکائو چه به صورت پودر و چه به صورت شکلات سیاه میتواند به کاهش فشارخون بالا کمک کند.
- خواص ضدمیکروبی و تقویتکنندگی سیستم ایمنی آن برای پوست و دندانها سودمند است.
- مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میشود.
- خوردن کاکائو تلخ میتواند دفعات سرفه و تاثیر سوء آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش دهد.
- خون را بهبود میبخشد که این امر موجب شل شدن شریانها و عروق خونی شده و جریان خون را افزایش میدهد.
- کاکائو میتواند با تنظیم مصرف انرژی، کاهش اشتها و التهاب، افزایش اکسیداسیون چربی و احساس پری به کنترل وزن کمک کند.
- مصرف متعادل آن برای پوست مفید است. به طور کلی آنتیاکسیدانهای موجود در کاکائو از پوست در برابر بسیاری از عوامل بیماریزا محافظت میکند و از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند.
مصرف کاکائو
- مصرف ناصحیح كاكائو باعث عوارض كبدی و قلبی میشود.
- كسانی كه طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد كاكائو و محصولات آن خودداری كنند.
- برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن كاكائو ممنوع است.
- مصرف طولانی کاکائو به دلیل داشتن برخی ترکیبات شیمیایی میتواند حالتی شبه به اعتیاد و در حقیقت ولع به خوردن شکلات را در افراد و به ویژه در خانمها و بیشتر در حوالی زمان قاعدگی ایجاد کند.
حسین
سپاسگزارم