یکی از بدترین عادتهای خوراکی این است که همراه غذا، آب، ماست، سالاد، ترشی و … بخوریم! اما الان همه شاکی میشید که ای بابا چقدر اینو بخور اونو نخور، پس کنار غذا چی بخوریم تا غذا از گلومون پایین بره…
چرا نباید همراه غذا آب و انواع نوشیدنی، ماست، سالاد، ترشی و … بخوریم؟
- چون اکثر این موارد دارای مزاج سرد هستند، و بر روی هضم و گوارش ما اثر نامناسب میگذارند.
- حتی با وجود مصلح هم مقداری از سردی آنها اصلاح میشود نه این که کاملاً بی ضرر شوند!
- زمان و روند هضم هر یک با دیگری متفاوت است و تداخلهای غذایی باعث ایجاد اختلال در دستگاه گوارشی و سوءهضم میشوند.
- پس دو غذا و خوراکی سرد، گرم، لزج، نفاخ و قابض نباید همزمان باهم مصرف شوند.
- توجه کنید که معده شما به حرارت خودش، برای هضم غذا نیاز دارد.
- پس باید مواردی در کنار غذا مصرف شود که به معده در هضم غذا یاری برساند.
پس کی ماست و سالاد بخوریم؟
حواستان باشد این توصیهها به منزله نهی شما نیست، این موارد را به عنوان میان وعده و به جای تنقلات مضر و در هنگام تماشای فیلم مصرف کنید نه همراه غذا:
- کاسهای ماست همراه کشمش، کمی گل محمدی، نعنا و پونه
- دسر ماست و مربا
- سالاد شیرازی
آیا سرسفره یه قطره آب هم نمیشه خورد؟
اگر سر سفره تشنه شدیم چیکار کنیم؟ مگه همش نمیگن همراه غذا نباید آب خورد؟
اگر تشنگیتون واقعیه نه از روی عادت، یعنی:
- غذاهای شور و خشک مصرف کردید!
- سنتون زیر 5 ساله و معده گرم به ویژه گرم و خشکی دارید!
میتوانید به هنگام ضرورت مقدار کمی آب ولرم رو جرعه جرعه و آروم بنوشید (فقط چند جرعه نه یک لیوان بزرگ و نه همیشه!)
وگرنه در شرایط عادی، نیم ساعت الی یک ربع قبل از غذا و یک تا دو ساعت بعد غذا باید آب یا نوشیدنی بخورید.
همراه غذا های مناسب
همراه غذا چی بخوریم؟ چی نخوریم؟سالاد، ماست، شوری، ترشی یا سبزی خوردن؟ شما عادت به خوردن کدام یک از این خوراکیها با غذاهای اصلیتان دارید؟ آیا میدانید که در مورد هریک از این مواد غذایی، بایدها و نبایدهایی مطرح است و شما نمیتوانید بدون محدودیت، هرچقدر که دلتان خواست، آنها را در کنار غذای خود داشته باشید؟
سبزی
- به شرطی که تازه و متناسب با مزاج باشند.
- سبزیهایی که اغلب گرم باشن و به هضم غذا کمک کنند.
- بهترین سبزیهای همراه غذا: نعناع (در افراد دارای رفلاکس ممنوع)، ریحان، جعفری
- در مصرف سبزی هم زیاده روی نکنید، با هر لقمه غذا چند برگ کافی است.
- نزدیک تابستان، گرم مزاجان و افراد دارای معده گرم میتوانند از گشنیز، خرفه و اسفناج ریز هم استفاده کنند.
- البته سالاد کاهو همراه هویج و بدون خیار و گوجه و بدون سس مضر، طبع معتدلی پیدا میکند و تا حدودی کنار غذا قابل مصرف است.
زیتون
- مصرف 5 تا 7 عدد زیتون در کنار غذا بسیار مناسب است.
- حتماً همراه غذا خورده شود نه قبل و بعد آن
- زیتون هسته دار کم نمک و ترجیحاً تلخ یا زیتون پرورده بهترین گزینه است.
رب انار
اگه کم اشتها هستید، میتوانید از رب انار شیرین یا ملس هم به عنوان چاشنی و سس روی غذا استفاده کنید.
ترشی
- یکی از ترشیهای توصیه شده در طب سنتی، که همراه غذا قابل مصرف است، ترشی کَبَر (کاپاریس) و گاهی سیر ترشی است.
- اما در مصرف آنها هم نباید زیاده روی کرد.
- کبر در افراد دارای نفخ و در زنان باردار، به علت نفاخ بودن، ممنوع است.
- این میوه و گیاه باارزش، برطرف کننده انسدادهای کبد و طحال و رفع کننده سودای اضافی بدن است
- همچنین از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید.