جزوه جامع مزاج شناسی طبایع
جزوه جامع مزاج شناسی حاضر، حاصل سالها تولید محتوا در مجموعه طبایع و بهرهگیری از منابع علمی و تخصصی و مصاحبههای پزشکان متخصص طب سنتی است.
ویرایش 1.02 جزوه جامع مزاج شناسی فعلی در تاریخ 28 تیر 1402 در 356 صفحه و 65 سرفصل اصلی به شرح زیر تهیه و تدوین شده است:
- مزاج، مفاهیم و انواع
- ویژگی هر مزاج
- پارامترهای تشخیص هر مزاج
- سبک زندگی صحیح هر مزاج
- توصیههای کاربردی هر مزاج
- اصلاح طبع یا تعادل مزاج
- تعابیر امروزی از مزاج
- اشتباهات رایج در مورد مزاج
- مزاج و استعداد بیماریها
- مزاج و گروههای سنی
- مزاج و فصلها
- مزاج و اعضای بدن
- مزاج و ساعات شبانه روز
- مزاج و حالات روحی و روانی
- مزاج و مزهها
- مزاج و موقعیتها و مکانها
- مزاج و گروههای خونی
- مزاج و نبض
- مزاج و روزهداری
- مزاج و خوراکیهای سازگار و ناسازگار
- مزاج و وعده صبحانه
- مزاج و حجامت
- مزاج و دوره کودکی
- مزاج و دوره جوانی
- مزاج و دوره سالمندی
- مزاج و مصرف ماهی
- مزاج و مصرف لبنیات
- مزاج و مصرف حبوبات و غلات
- مزاج و مصرف ریشهها
- مزاج و مصرف توتها و بذرهای ملین
- مزاج و مصرف میوهها
- مزاج و مصرف صیفیجات
- مزاج و مصرف سبزیجات
- مزاج و مصرف گوشتها
- مزاج و مصرف مرباها
- مزاج و تغذیه و رژیم غذایی
- مزاج و لاغری اندام
- مزاج و رنگ لباس
- مزاج و عطر
- مزاج و طلا
- مزاج و چای
- مزاج و خواب
- مزاج و رنگ دندان و لثه
- مزاج و رنگ زبان
- مزاج و موجودات
- مزاج و جنسیت
- مزاج و زندگی زناشویی
- مزاج و ورزش
- مزاج و سفر اربعین
- مزاج و پوست و مو
- نشانهها و راههای تنظیم انواع خلط
- غلبه اخلاط
- مزاج و یبوست
- مزاج و سردرد میگرنی
- زردآب در مزاج صفرا
- سوء مزاج رحم
- سوء مزاج معده
- سوء مزاج کبد
- سوء مزاج مغز
- توصیههای اختصاصی هر مزاج
- جدول کامل مزاج خوراکیها و مواد غذایی
- جدول کامل مزاج گیاهان دارویی
سرفصلهای جدید اضافه شده:
- تشخیص مزاج از روی چشم
- پاکسازی بدن در مزاجهای مختلف
- مزاج و منضجات، مسهلات، مدرات و ملینها