خواص روغن بادام شیرین در طب سنتی
در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج روغن بادام شیرین این گونه آمده است که:
- مصرف مداوم روغن بادام می تواند پوست را در مقابل اشعه های مضرر آفتاب حفاظت کرده و باعث لطافت آن شود.
- استفاده از روغن بادام یکی از بهترین روغنها برای ماساژ درمانی است و باعث تسکین دردهای عضلانی می شود.
- استعمال موضعی روغن بادام شیرین، بر روی پوستهایی که دچار آفتاب سوختگی، لک یا جای زخم شده اند بسیار مفید و به درمان این مشکلات کمک می کند.
- روغن مالی بدن با روغن بادام شیرین، پس از استحمام، روشی مناسب برای کمک به رفع خشکی پوستی بخصوص در فصل پاییز می باشد.
- اگر بعد از صرف غذا، ۳ قاشق روغن بادام شیرین میل شود،و تایک ساعت چیزی خورده نشود، سخت ترین زخم معده درمان خواهدشد
- ویتامین E موجود در این روغن میتواند پوست را از آسیب اشعه UV خورشید مصون نگه دارد و نیز از ایجاد چین و چروکهای پوستی در اثر استرس و بالا رفتن سن بکاهد.
- روغن بادام شیرین، همانند بادام که برای اکثر افراد عارضه ایجاد نمیکند، مطابق طبع بوده و برای اغلب افراد مفید است همچنین برای رفع خونریزی دستگاه گوارش, یبوست بارداری, خارشهای پوستی, بیخوابی و استرس کاربرد فراوان دارد.
- برای رفع خشکی مخاط میتوان دو تا سه بار در روز یک قطره روغن بادام شیرین را در هر یک از سوراخهای بینی چکاند.
کاربردهای خاص روغن بادام شیرین
- برای پوست های حساس بسیار مناسب بوده و می توان از آن برای پاک کردن آرایش صورت و حتی موارد آرایشی دور چشم استفاده کرد.
- از دیگر کاربردهای استفاده از روغن بادام شیرین، برطرف کردن قرمزی و التهاب کشاله ران نوزاد به دلیل استفاده از قنداق و پوشک است، این نوع درماتیت تماسی میتواند باعث درد و سوزش در نوزاد و گریه و بی قراری او شود.
توجه کنید که:
مصرف زیاد روغن بادام شیرین میتواند باعث افزایش بیش از حد ویتامین ای شود که به اسهال، تاری دید، گیجی و ضعف منجر میشود.
طرز تهیه روغن بادام شیرین
- چنانچه که برای گرفتن روغن بادامهایی را انتخاب می کنید که مدتی مانده و یا کهنه هستند. لازم است تا آنها را به مدت حداقل دو یا سه روز در آب خیس کرده تا پوست آنها به راحتی از مغز جدا شوند. در غیر اینصورت می توانید از بادام تازه برای این کار استفاده کنید.
- بادامها را بعد از پوست کندن در دستگاه میکسر ریخته و له می کنید. به خاطر داشته باشید نباید میکسر شما در حین کار داغ شود زیرا ممکن است درصد زیادی از روغن بادام در همان لحظه پخته شده و خواص خود را از دست بدهد. بعد از آنکه بادامها در داخل میکسر آنقدر فشرده و له شدند که به حالت خمیری در آمده، و یا روغن بادامها از آنها جدا شد. میکسر را خاموش می کنیم.
- سپس خمیر را در داخل توری یا جوراب شیشه ای قرار داده و با دست فشار می دهیم تا بقیه روغن به طور کامل از تفاله ها جدا شود. تهیه روغن بادام به صورت تازه یک رنگ شیری رنگ و یا سفید را به شما می دهد