نویسندگان | فتانه هاشم دباغیان ، محمد كمالی نژاد ، آسیه شجاعی ، مهری عبدالهی فر ، سیداشرف الدین گوشه گیر |
چکیده | شیوع بالا و روزافزون دیابت و عوارض حاصل از آن و رشد روزافزون استفاده از درمان های مکمل خصوصا درمان های گیاهی و نیاز کشورها به استفاده از روش های طبی بومی خود، ما را بر آن داشت تا به بررسی گیاهان پرمصرف در طب سنتی ایران برای درمان دیابت بپردازیم. به این منظور مبحث دیابیطس (کلمه یونانی معادل دیابت) و درمان های آن از برخی کتب معالجات طب سنتی گردآوری و چند ترکیب گیاهی خوراکی پرمصرف معرفی شد. مطالعات حیوانی یا انسانی انجام شده که اثر کاهنده گلوکز خون را از این گیاهان گزارش کرده بودند از پایگاه های اطلاعاتی پاب مد و اسکوپوس جستجو و معرفی شد. در طب سنتی ایران از تعداد بسیار زیادی از گیاهان و مواد معدنی در درمان دیابت استفاده می شد. گیاهانی نظیر گلنار، گل محمدی، اسفرزه، شیرین بیان، خرفه، گشنیز، کاهو، ترشک و موادی نظیر صمغ عربی و تباشیر در بین این گیاهان کاربرد بیشتری داشته اند. مطالعات حیوانی و تعدادی مطالعه انسانی بر تعدادی از این گیاهان انجام شده و اثرات کاهنده گلوکز خون را نشان داده است. اگر چه برخی از درمان های سنتی در بررسی های علمی نوین نیز آزمون شده و مورد تایید واقع شده اند ولی نیاز به مطالعات بیشتر برای اثبات اثربخشی و ایمنی این دستورات دارویی در انسان وجود دارد. در صورت اثبات اثربخشی و ایمنی، استفاده از روش های طبی سنتی و بومی کشور در کنار روش های جدید یا به تنهایی می تواند مدنظر قرار گیرد. |
لینک دانلود مقاله | مروری بر گیاهان ضددیابت در طب سنتی ایران و بررسی اثربخشی آنها |
عنوان نشریه | گیاهان دارویی ، زمستان 1390 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...
دانش آموز
نظریه ایی در مورد تخم شنبلیله از دکتر محمد تقی میر رحمت الله علیه: تخم شنبلیله از گیاهانی است که اندیکاتورش همراه خودش است یعنی کسی که پودر تخم شنبلیله را می خورد اگر به دهانش تلخ نیامد معمولا زمانی است که قند بالا است، ولی موقعی که قند پایین باشد به دهانش تلخ می آید یعنی نباید دیگر بخورد یا ادامه دهد.