نویسندگان | محمدرضا شمس اردکانی ، الهه کریم پوررزکناری ، نیره واحدی مزدآبادی ، شکوفه جهانبخش ، مینا سعیدی ، ریحانه صبوریان ، منان حاجی محمودی ، تهمینه اکبرزاده |
چکیده | مقدمه: در طب و تغذیه ی سنتی ایران ، آش ها و شورباها به دلیل نحوه پخت آسان و روند هضم و جذب مطلوب ، پایه ی اصلی رژیم غذایی بودند . از آنجا که تغییر سبک زندگی به ویژه تغییر نحوه ی تغذیه ی افراد در جامعه مدرن سبب بروز بسیاری از بیماری ها شده است، اصلاح برنامه غذایی و توجه به اصول مورد تاکید در طب سنتی ایران می تواند به عنوان راه حل مناسبی در پیشگیری و درمان بیماری ها مطرح گردد. متن: آش ها – غذا- داروهایی هستند که نقش به سزایی در دفع اخلاط فاسد بدن دارند و از این رو ، در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها همچون یبوست و بیماری های قلبی – عروقی می توانند موثر باشند. در این مطالعه مروری با تمرکز بر منابع معتبر طب سنتی ایران آش ها و شورباهای مختلف معرفی شدند و تاثیر آنها در پیشگیری و درمان بیماری ها بررسی شد. نتیجه گیری: امروزه ، رعایت اصول صحیح تغذیه به عنوان یک راهکار اصلی جهت پیشگیری و درمان بیماری ها در طب مدرن و سنتی ایران مطرح شده است. به نظر می رسد با بررسی دقیق و جامع اثرات درمانی آش ها و شورباها ، علاوه بر شناخت بهتر خواص این دسته از دارو- غذاها، موجبات ارتقا سلامت افراد جامعه نیز فراهم شود. |
لینک دانلود مقاله | بررسی آش ها و شورباها جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از دیدگاه طب سنتی ایران |
عنوان نشریه | طب مکمل ، تابستان 1395 |