در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج عرق هل این گونه آمده است که:
- طبع عرق هل در طب سنتی گرم و خشک است
- عرق هل ضد مسمومیت است.
- تب را پایین می آورد.
- تقویت كنده قلب است.
- برای تسكین درد روماتیسم مفید است.
- برای رفع بیماری های چشم مفید است.
- باعث شاداب شدن پوست میگردد
- معده را تقویت کرده و عملکرد رودهها را بهبود میبخشد.
- به هضم غذا کمک میکند.
- خاصیت باد شکن را داشته و برای نفخ مفید است
- در صورت داشتن سوءهاضمه میتوان از عرق هل برای درمان آن استفاده کرد.
- زخم های دهان را برطرف می کند، بدین منظور دم کرده هل را در دهان قرقره کنید.
- استفاده مستمر و متعادل از عرق هل، منجر به رفع بوی بد بدن در هنگام تعرق میشود.
- داروی گیاهی شگفت انگیزی برای درمان گلودرد و سرماخوردگی است،
- بر روی سلامت چشم و کمک به تقویت و بهبود بینایی اثرگذار است.
- اضطراب و نگرانی را كاهش می دهد و در رفع افسردگی موثر است.
- مصرف مستمر عرق هل موجب افزایش رشد مو شده و پیاز مو را تقویت کرده و از ریزش مو جلوگیری میکند.
توجه کنید
- برای بیماریهای سوزاک و سیفیلیس و عفونت های ادراری بانوان حامله مضر میباشد.
- کسانی که ورم پروستات دارند کم مصرف کنند.
- مقدر مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است برای رفع این اشکال آن را باید با کتیرا خورد.
طرز تهیه
- هل ها به خوبی بشوئید و سپس در قابلمه ای بزرگ بریزید.
- در قابلمه بزرگ به قدری آب بریزید که به اندازه یک بند انگشت روی ها ها را بگیرد.
- دقت کنید قابلمه بزرگ تا جایی از آب پر شود که از ارتفاع ظرف کوچک پایین تر گردد.
- چون اگر آب به ظرف کوچک نزدیک باشد، ممکن است داخل عرق بریزد.
- ظرف کوچکتر را در مرکز قابلمه روی هل ها قرار دهید.
- هنگامی که آب می جوشد، عصاره هل و بخار آب در این ظرف جمع می شود.