هویج
همانطور که گفته شد، هویج یکی از سبزیجات فوق العاده شیرین است که یک ریشه گیاهی دارد. در طب سنتی در خصوص هویج اغلب ادعا میشود که برای سلامتی، یک غذای کامل است. چرا که این محصول ترد، خوشمزه و سرشار از مواد مغذی است و منبع خوبی از بتاکاروتن، فیبر، ویتامین K، پتاسیم و آنتی اکسیدان است. بیشترین خواصی که برای این سبزی نارنجی رنگ ذکر شده است مربوط به سلامت چشم میباشد. اما در ادامه قصد داریم در خصوص هویج و طبع هویج نکات بیشتری را شرح دهیم.
خواص و طبع هویج
در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج هویج این گونه آمده است که:
- پیش از هر چیز لازم است بداین طبع هویج چیست؟ هویج دارای مزاج گرم و تر است.
- سبب تقویت استخوان ها می شود.
- سبب تقویت سیستم ایمنی می شود
- کنترل کلسترول و قندخون را به همراه دارد.
- سلامت دهان و دندان از فواید آن است.
- یکی از راههای درمان کبد چرب استفاده از آب هویج، است. طبع آب هویج نیز گرم و تر است.
- دارای مقادیر زیادی از ویتامین آ می باشد که به کبد کمک می کند تا سموم مختلف از بدن انسان خارج شود
- آب هویج نوعی سد دفاعی از بدن در مقابل بیماری ها و انواع التهاب ها ایجاد می کند و به این ترتیب از تشکیل سلول های سرطان سینه جلوگیری می کند.
- افزایش سوخت و ساز بدن را به همراه دارد. از آن جا که هویج مقوی معده و ملین طبع است تجویز آن در کسانی که به سبب ضعف معده دچار یبوست شدهاند، بسیار مناسب است
- منبع غنی از بتا کاروتن (ویتامین A) است که با پیشگیری از پیشرفت مشکلات تنفسی، سلامت ریه ها را بهبود می بخشد. همچنین سرشار از ویتامین C است که تاثیر آنتی اکسیدانی آن به پاک سازی ریه ها کمک کرده و مانع از کار افتادگی آنها می شود.
- هویج برای کاهش بیماریهای قلبی و عروقی نیز بسیار مناسب است.
- هویجها نشاستهای درون خود ندارند و میزان کربوهیدراتها در آن بسیار کم است. از اینرو روند هضم و جذب در آنها خوب است و استفاده از آن باعث کاهش ناگهانی قند خون میشود.
هویج پخته
مصرف هویج، به صورت پخته بهتر است. هویج ها وقتی پخته می شوند بتاکاروتن را آزاد می کنند. بتاکاروتن استخوان ها، سیستم ایمنی و بینایی را تقویت می کند. ما با پختن هویج، بتاکاروتن آن ها را آزاد می کنیم و به این ترتیب بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند، به همین علت بهتر است آن را کمی بپزیم و بعد بخوریم. طبع هویج پخته قرار نیست تغییر کند و همان مزاج و طبع هویج نپخته را دارد.
مصلح هویج
هویج دارای خواص بیشماری است که استفاده از آن سلامتی و تندرستی را برای افراد به دنبال دارد. اما با توجه به طبع هویج لازم است استفاده از آن با مصلحهایی صورت پذیرد. انیسون و ادویههای گرم مصلح هویج، بر مبنای کتب طب سنتی هستند.
نتیجه
همانطور که میدانید و در متن بالا نیز گفته شد، هویج دارای خواصزیادس است که در طب سنتی به استفاده از /ان تاکید ویژهای شده است. استفاده از هویج میتواند به اشکال گوناگونی مانند هویج پخته، آب هویج و… صورت پذیرد. در این مقاله در خصوص این که طبع هویج چیست توضیح دادیم. امیدواریم استفاده از این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
بنت الحسین
چرا برای مصلح از موادی که مزاج گرم دارند استفاده شود؟
خود هویج رو گفتید گرم و تر .
امیر
سلام وقت بخیر، در منابع دست اول چنین ذکر شده
اثری که هر خوراکی روی بدن میذاره لزوما به مزاج خود اون ماده غذایی مربوط نمیشه
جواد
ازنظر اجدادماطبع هویج به سردی متمایل است
قصیده
عالی بود فقط برای زنان باردار چیزی ذکر نشده بود