گیاهان دارویی

آشنایی با خواص گیاه دارویی دارچین

معرفی و بررسی گیاه دارویی دارچین در طب سنتی

اسامی دیگر دارچین: دارصینی، قرفه الدارچینی، سلیخه، دارچین کایان، دارچین چین، دارچین سایگون، دارچین سیلان و قرفه

در طب سنتی این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک است.

معرفی گیاه دارویی دارچین

  • دارچین، پوست درختی است که تا ۱۰ متر ریشه می‌کند. برگ این درخت سبز سیر و دارای گل‌های به رنگ سفید است. پوست این درخت را کنده و معمولا پودر می‌کنند و در غذا یا به عنوان چای از آن استفاده می‌کنند.
  • از قدیم‌الایام در دنیا به کار می‌رفته است. در مصر حتی قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلف مصرف می‌شده است.

خواص دارچین

  1. برای درمان نفخ معده ۲ گرم دارچین، ۲ گرم زنجبیل را دم‌کرده بالای غذا میل شود.
  2. باعث تقویت بینایی می‌شود.
  3. چای دارچین، برطرف‌کننده اضطراب، وسواس و جنون است.
  4.  برای رفع جهش، پرش پلک و رعشه از دم‌کرده این گیاه استفاده کنید.
  5. برای درمان قلنج رحم از دم‌کرده آن استفاده کنید.
  6. دم‌کرده آن تنظیم‌کننده عادت ماهانه است.
  7.  محرک گردش خون است.
  8. کسانی که فشارخون آن‌ها پائین است و سردی انگشت دارند از دم‌کرده زنجبیل و دارچین استفاده کنند.
  9. خوردن این گیاه همراه با انیسون بی‌میلی جنسی خانم‌ها را برطرف می‌کند.
  10. سوزش و ناراحتی‌های ادرار را برطرف می‌کند و حجم ادرار را افزایش می‌دهد.
  11. برای خوشبویی دهان و نفس می‌توان یک تکه کوچک چوب دارچین را در دهان نگاه داشت.
  12. لطیف است و راحت در بدن جذب می‌شود و سنگینی و غلظت را دفع می‌کند. به همین دلیل در غذاهایی که سنگین ( مثلا دارای گوشت) هستند موجب لطافت غذا می‌شود یعنی باعث می‌شود غذا به راحتی در بدن بشکند.
  13. در کاهش قندخون و درمان دیابت، کاهش وزن، کمک به گوارش غذا، سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه، کاهش مشکلات قاعدگی، و درمان اضطراب آثار مفیدی دارد.
  14. برای رفع سنگینی گوش یک قطره عرق دارچین، در گوش بچکانید و صدای گوش را نیز درمان می‌کند.
  15. نشاط آور، درمان‌کننده برخی عفونت‌ها و تریاق (پادزهر) سموم معدنی، حیوانی و نباتی است و موجب تقویت قلب، مغز، کبد و معده می‌شود.

موارد منع مصرف

  • مصرف مقادیر زیاد این گیاه می‌تواند باعث تپش قلب، بی‌خوابی و افسردگی و بروز عوارض، به خصوص در افراد دارای مزاج گرم و خشک شود.
  • دارچین در افراد مبتلا به زخم‌های گوارشی و تب‌های با منشأ ناشناخته ممنوع است و بهتر است زمان شیردهی استفاده نشود.
  • در زمان بارداری مصرف این گیاه ممنوع است و بهتر است از مصرف آن در مقادیر بیش از آن‌چه که در غذا مصرف می‌شود، خودداری شود.

نحوه استفاده

  • در آشپزی ایرانی، در پخت مرغ و گوشت‌ها از دارچین، پیاز و زردچوبه استفاده می‌شود. در شله زرد، حلیم، قیمه، شیربرنج و… نیز به عنوان مُصلح، کاربرد دارد.
  • در دمنوش: ۰.۵ تا ۱ گرم از پوست خشک‌شده را در یک لیوان ریخت و روی آن آب جوش ریخته و روی آن را پوشاند و بعد از ۱۰ دقیقه میل کرد. این دمنوش را ۲ تا ۳ بار می‌توان مصرف کرد.
  • یک قسمت عسل را در ۲ قسمت آب گرم حل کرده و به آن ۱ قاشق چای‌خوری پودر دارچین، بیافزایید. خمیر حاصله را روی محل درد به آرامی بمالید. درد بعد از ۱۵ دقیقه از بین خواهد رفت.
  • ۵ قاشق چایخوری عسل به همراه با ۱ قاشق چای خوری پودر این گیاه، مخلوط کرده و خمیر حاصله را روی دندان خراب بمالید. این عمل را ۳ بار در روز انجام دهید تا دندان خراب و دردناک درمان شود.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *